Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2017

Θιβετιανά Μαστίφ: Η ακριβότερη ράτσα του κόσμου «στοιβάζεται» σε καταφύγια

Θιβετιανά Μαστίφ: Η ακριβότερη ράτσα του κόσμου «στοιβάζεται» σε καταφύγια
Γιατί οι πλούσιοι ξέχασαν τα διάσημα σκυλιά που κάποτε πωλούνταν μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια; - Το βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι σπαρακτικό και καταγράφει την εκθρόνιση του «βασιλιά» των σκύλων
Εκατοντάδες «χρυσά» σκυλιά, Θιβετιανά Μαστίφ, γνωστά κάποτε ως η πιο ακριβή ράτσα του κόσμου, βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκαταλειμμένα στην Κίνα, καθώς τα κέντρα όπου εκτρέφονταν έχουν ξεμείνει από πελατεία με αποτέλεσμα τελικά να κλείσουν.




Γιατί όμως οι πλούσιοι ξέχασαν τα διάσημα σκυλιά με τον δύσκολο χαρακτήρα και τις ξεχωριστές ικανότητες; Το μεγάλο κόστος της φροντίδας αυτών των σκύλων είναι και που ανάγκασε πολλούς ιδιοκτήτες να τα παρατήσουν.

Τα Θιβετιανά Μαστίφ συνιστούσαν κάποτε σύμβολο κύρους για τους πλούσιους και ισχυρούς της Κίνας, με αποτέλεσμα η αυξημένη ζήτηση να φέρει και μαζική εκτροφή και τελικά υπερπροσφορά που δεν κατάφερε να απορροφηθεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Daily Mail», τουλάχιστον 1.000 Θιβετιανά Μαστίφ βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκαταλειμμένα στην Κίνα... Αρκεί μόνο να σημειώσουμε ότι οι συγκεκριμένοι σκύλοι, στο παρελθόν πωλούνταν σε ακραία ποσά, μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια.

Το Θιβετιανό Μαστίφ χρησιμοποιούνταν αρχικά στο Θιβέτ σαν τσοπανόσκυλο για τα πρόβατα, καθώς είναι ένα πολύ πιστό ζώο και σε βάρος μπορεί να φτάσει και τα 80 κιλά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου