Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Γουρουνάκια …τσέπης για το σπίτι! Η νέα “μόδα” των VIP’s και όχι μόνο

Είναι μικροσκοπικά, κατάλληλα για κατοικίδια, τηρούν τους κανόνες υγιεινής και φυσικά, γρυλίζουν! Αποτελούν τη νέα «τρέλα» πολλών διασημοτήτων και όχι μόνο…
Είναι μικροσκοπικά, κατάλληλα για κατοικίδια, τηρούν τους κανόνες υγιεινής και φυσικά, γρυλίζουν! Αποτελούν τη νέα «τρέλα» πολλών διασημοτήτων και όχι μόνο…




Βασικές πληροφορίες για αυτά είναι ότι το ύψος τους κυμαίνεται από 12 έως 18 πόντους, είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων (DEFRA) της Βρετανίας, η εκπαίδευσή τους μπορεί να γίνει με ευκολία στο σπίτι από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη και τρέφονται με ό, τι τρώει και ο ίδιος.

Η δημιουργός τους Jane Croft, ιδιοκτήτρια του εκτροφείου μικρο-χοίρων(Little Pig Farm) στο Cambridgeshire, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δημοτικότητα του ζώου. Έχει μια μεγάλη λίστα αναμονής με πολλούς επίδοξους ιδιοκτήτες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στα τρία σχεδόν χρόνια εκτροφής τους οι αγορές είναι κάτι παραπάνω από μαζικές.

«Είμαι πραγματικά καλή στο μάρκετινγκ», λέει. «Είναι τόσο εκπληκτικά ζώα . Ιδιαίτερα ευφυή, πολύ καθαρά και ,σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, εγώ αγαπώ τα γουρούνια». Ακριβώς, όπως μια γάτα ή ένας σκύλος μπορούν και εκπαιδεύονται στο σπίτι, συμπληρώνει, ενώ διαθέτουν και άλλα πλεονεκτήματα. «Δεν υπάρχει κίνδυνος για καμία αλλεργική αντίδραση, επειδή έχουν τρίχωμα και όχι γούνα.».

Στον αντίποδα, αρκετοί είναι εκείνοι που αντιδρούν και υποστηρίζουν ότι η θέση τους είναι στη φύση και με κανέναν τρόπο δε μπορούν να αποτελέσουν κατοικίδια. Η κυρία Croft διαφωνεί και εξηγεί ότι πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη δέσμευση και ότι είναι απαραίτητο γα την αγορά τους κανείς να έχει έναν κήπο, αφού δε γίνεται εκ των πραγμάτων να τα αναγκάσεις να ζήσουν μόνιμα κλεισμένα στο σπίτι.

Προσθέτει, ακόμη, ότι έχοντας επίγνωση της ανάγκης του χοίρου για συντροφικότητα και αγάπη, προσπαθεί να τα πουλάει τουλάχιστον σε ζευγάρια, ενώ η 12ετής εμπειρία της με την ενασχόληση της με χοίρους είναι άλλη μια εγγύηση ότι μπορούν να ζήσουν και στο σπίτι.

Για όποιον, πάραυτα, επιθυμεί να κάνει ένα τέτοιο «μικρό θαύμα» ως δώρο στον εαυτό του ή σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η μέση τιμή τους ανέρχεται στο ποσό των 800 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου