Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Ποια ερώτηση δημοσιογράφου έκοψε τη μιλιά στον λαλίστατο Μπόρις Τζόνσον;

«Δεν πρόκειται να συμμετέχω σε κουίζ γνώσεων για τους ηγέτες ανά τον κόσμο», είπε ο Βρετανός ΥΠΕΞ μόλις... ξαναβρήκε τη φωνή του
Μπορεί ο Μπόρις Τζόνσον να ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, όμως φαίνεται πως του λείπουν βασικές γνώσεις σχετικά με τους παγκόσμιους ηγέτες, όπως αποδείχτηκε από ερώτηση δημοσιογράφου που τον άφησε... άφωνο.




Ο συντηρητικός πολιτικός, ένας από τους πλέον ένθερμους υποστηρικτές του Brexit, έχασε προς στιγμήν την μιλιά του όταν, κατά τη διάρκεια εκπομπής στο Sky News, o παρουσιαστής Ντέρμοτ Μάρναγκαν του ζήτησε να κατονομάσει την πρόεδρο της Νότιας Κορέας. Επίσης, φάνηκε να «ζορίζεται» αρκετά όταν ερωτήθηκε ποιος είναι ο Γάλλος ομόλογός του.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, μόλις ξαναβρήκε τη μιλιά του ο Βρετανός ΥΠΕΞ προσπάθησε να βγει από τη δύσκολη θέση, λέγοντας ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απαντήσει σε ερωτήσεις που θυμίζουν «κουίζ γνώσεων σε παμπ». Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν έδωσε ποτέ απάντηση στον δημοσιογράφο σχολιάστηκε σήμερα εκτενώς από τα διεθνή ΜΜΕ, που τον χαρακτηρίζουν «αδαή» και «αλαζονικό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τις ίδιες ακριβώς ερωτήσεις είχε αιφνιδιάσει τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μάρναγκαν την σκιώδη υπουργό Εξωτερικών Έμιλι Θόρνμπερι, η οποία - επίσης αδυνατώντας να απαντήσει - είχε κατηγορήσει τον παρουσιαστή για σεξισμό. Όπως φαίνεται, οι Τόρις τελικά έχουν ένα κοινό με τους Εργατικούς... είναι έτοιμοι να πουν οτιδήποτε για να αποφύγουν να παραδεχτούν την άγνοιά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου