Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Τραγωδία ανήμερα Χριστούγεννα! Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 92 άτομα

Συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα ρωσικό Τουπόλεφ με 92 άτομα
Το σήμα του χάθηκε λίγο μετά την απογείωση - Βρέθηκαν συντρίμμια σε κοντινή απόσταση από το Σότσι και προσωπικά αντικείμενα επιβατών ξεβράζονται στην ακτή - Μετέφερε διάσημη
χορωδία, στρατιωτικούς και δημοσιογράφους στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα ρωσικά στρατεύματα




Συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας τύπου Τουπόλεφ (ΤU-154), που μετέφερε 92 άτομα από την Μόσχα στην Λαττάκεια της Συρίας, μέσω Σότσι.
Το Τουπόλεφ εξαφανίστηκε από τα ραντάρ λίγο μετά την απογείωση του από το αεροδρόμιο του Σότσι και τα συνεργεία διάσωσης εντόπισαν συντρίμμια του στη Μαύρη Θάλασσα, σε απόσταση περίπου ενάμιση χιλιομέτρου από την ακτή.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 92 άτομα (αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ήταν 91), 84 επιβάτες και 8 μέλη του πληρώματος. Μεταξύ των επιβατών ήταν η διάσημη στρατιωτική μπάντα Αλεξάντροφ με μουσικούς μπαλαλάικα και χορωδία 64 ατόμων, 8 στρατιωτικοί, 9 δημοσιογράφοι, 2 δημόσιοι υπάλληλοι και ένα μέλος ΜΚΟ, η διάσημη για το φιλανθρωπικό της έργο στην Ρωσία «Δρ Λίζα», κατά κόσμον Ελισαβέτα Γκλίνκα. Πήγαιναν στην Συρία για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με τα στρατεύματα που επιχειρούν εκεί, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Ο ηχολήπτης του NTV Εβγένι Τολστόφ είχε ανεβάσει στο προφίλ του στο facebook την τελευταία φωτογραφία του μοιραίου Τουπόλεφ



Τα συντρίμμια εντοπίζονται σε βάθος 50-100 μέτρων. Όπως αναφέρει το Russia Today, κομμάτια του αεροσκάφους σκορπίστηκαν σε όλη την ακτή. Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μεταδίδει πως ξεβράζονται και προσωπικά αντικείμενα των επιβατών.

Λίγη ώρα αφότου τα συνεργεία διάσωσης ξεκίνησαν να επιχειρούν στην περιοχή που συνετρίβη το αεροσκάφος, εντοπίστηκε η πρώτη σορός, σε απόσταση περίπου έξι χιλιομέτρων από την ακτή. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένας επιζών, αλλά ούτε και σωσίβια ή σωστική λέμβος.

Βίντεο από τις επιχειρήσεις διάσωσης στη Μαύρη Θάλασσα


Στο μοιραίο αεροσκάφος επέβαιναν τρία συνεργεία των τηλεοπτικών σταθμών Channel One Russia, NTV, και Zvezda της Ρωσίας, που αποτελούνταν το καθένα από έναν δημοσιογράφο, έναν οπερατέρ και έναν ηχολήπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφα που ανήκαν στον δημοσιογράφο του Channel One ξεβράστηκαν στην ακτή.

Το τριμελές συνεργείο του καναλιού NTV που ταξίδευε με το Τουπόλεφ


«Το αεροπλάνο κατευθυνόταν στη Λαττάκεια της Συρίας», σύμφωνα με την ίδια πηγή και πηγή του ρωσικού υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων.



«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας, το TU-154 έφθασε στο Σότσι από το αεροδρόμιο Chkalovsky της Μόσχας για ανεφοδιασμό», δήλωσε η πηγή στο RIA Novosti.

Η συντριβή του μπορεί να οφείλεται σε τεχνική βλάβη ή σε λάθος χειρισμό του πιλότου, σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, καθώς το σήμα του χάθηκε λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πιλότος δεν πρόλαβε να εκπέμψει σήμα κινδύνου, ενώ ρώσοι αξιωματούχοι αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς να διαπιστωθούν τα αίτια της συντριβής και ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται αδιαλείπτως για την πορεία των ερευνών και ότι είναι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Σημειώνεται ότι επισήμως στην Ρωσία ακολουθείται το παλαιό ημερολόγιο και το ταξίδι στην Συρία ήταν στο πλαίσιο των εορτασμών για τα Χριστούγεννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου