Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο, Άρτα, Λακωνία, Νέα Μάκρη, Μέγαρα και Κέα

Πυρκαγιές σε Ρέθυμνο, Άρτα, Λακωνία, Νέα Μάκρη, Μέγαρα και Κέα
Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Αστράς της Κέας, όπου επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες, με 3 οχήματα και 3 αεροσκάφη
Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν σχεδόν σε όλη την επικράτεια έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία, εκτός από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κάρυστο Ευβοίας, κλήθηκαν τις τελευταίες δύο ώρες σε άλλα έξι περιστατικά.




Πιο συγκεκριμένα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι φωτιές που εκδηλώθηκαν στο Γεράνι Ρεθύμνου και τις Συκιές Άρτας, μετά από έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η φωτιά που ξέσπασε σε οικόπεδο μέσα στον οικισμό της Νέας Μάκρης στην Αττική. Η συγκεκριμένη φωτιά ήταν πολύ επικίνδυνο να επεκταθεί πολύ γρήγορα και να θέσει σε κίνδυνο κατοικίες.

Το μεσημέρι ξέσπασε νέο μέτωπο στην περιοχή Δαιμονιά της Λακωνίας, όπου επενέβησαν 8 οχήματα, με 20 πυροσβέστες και 9 άτομα πεζοπόρο, ενώ επιχείρησαν και 3 αεροσκάφη, θέτοντας πολύ γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Χάνι Κοκκιναρέας στα Μέγαρα. Στο σημείο επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής, με 22 πυροσβέστες.

Λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ξέσπασε νέα πυρκαγιά στην περιοχή Αστράς, στην Κέα. Στο σημείο επιχειρούν 15 εθελοντές πυροσβέστες, με 3 οχήματα και 3 αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου