Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

«Είναι εφικτός ένας Κόσμος χωρίς Μίσος και Τρομοκρατία;»

του Βασίλη Δεδότση
Καθώς παρακολουθούμε αυτές τις ημέρες τις ειδήσεις, με δέος, τρόμο και φρίκη, ασφαλώς αναρωτιόμαστε, μαζί με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους αυτού του πλανήτη, και επαναλαμβάνουμε την ίδια κραυγή αγωνίας, «Γιατί;»
Ναι, τα τελευταία χρόνια, ακούμε και βλέπουμε όλο και πιο συχνά, πραγματικά άπειρες φορές αυτή τη λέξη. Συνήθως την συναντούμε σε χαρτάκια, πολλά χαρτάκια, κάρτες και αφίσες, ανάμεσα σε αγκαλιές από λουλούδια, κεριά, λαμπάδες και στοίβες αρκουδάκια, έπειτα από κάποιο τρομοκρατικό χτύπημα.




Εντούτοις, για την ιστορία, είναι αναγκαίο να εξετάσουμε, πώς φτάσαμε σε αυτό το επικίνδυνο σημείο, ως ανθρωπότητα. Αποτελεί τραγική ειρωνεία το γεγονός, ότι ο διάσημος Άλφρεντ Νόμπελ, πίστευε ότι η ειρήνη μπορούσε να διατηρηθεί, αν τα έθνη κατείχαν καταστροφικά όπλα! Όπως χαρακτηριστικά έγραψε: «Αυτή θα ήταν μια δύναμη που θα κατέστελλε τον πόλεμο.»

Αλλά τι αποκαλύπτουν τα γεγονότα; Προτού περάσουν 20 χρόνια από τον θάνατο του Νόμπελ, ξέσπασε ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Σε αυτή την ολέθρια σύρραξη, 10 και πλέον εκατομμύρια στρατιώτες σκοτώθηκαν και υπερδιπλάσιοι τραυματίστηκαν!

Χαρακτηριστικά, ο Βρετανός ιστορικός Χιου Στράχαν, καθηγητής της Στρατιωτικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, γράφει τα εξής σε ένα άρθρο του, με τίτλο, «Το Μεγάλο Σφαγείο του 20ου αιώνα»:
«Ο φόρος αίματος που πλήρωσε η ανθρωπότητα στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν τεράστιος, καθώς διεξήχθη με αφάνταστα απεχθή τρόπο.»
Είναι γεγονός ότι η βαρβαρότητα του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, ανανέωσε το ενδιαφέρον και την επιθυμία των ανθρώπων για ειρήνη. Έτσι αυτό οδήγησε στην ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών, και η ανθρωπότητα χαιρέτησε με ενθουσιασμό και κωδωνοκρουσίες αυτή την κίνηση.

Εντούτοις, όλες οι ελπίδες για οριστική παύση του πολέμου γκρεμίστηκαν, όταν το 1939 ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτός ήταν από πολλές απόψεις, ακόμη πιο φρικιαστικός και ολέθριος από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς 100 εκατομμύρια και πλέον άνθρωποι σκοτώθηκαν, με αποκορύφωμα, την ρίψη ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι!

Είναι ενδιαφέρον να παραθέσουμε τα λόγια του Καθηγητή Τζόν Κίγκαν, του σημαντικότερου ειδικού στον τομέα της Στρατιωτικής Ιστορίας: 
«Το μοιραίο 1914, μοιάζει να άλλαξε, όχι μόνο τη ζωή της Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου. Ο Πόλεμος υπήρξε η μάστιγα αυτού του αιώνα.»
Εντυπωσιάζουν πραγματικά, τα σχόλια όλων των ειδικών περί του πολέμου, τα οποία όμως εκπληρώνουν με συγκλονιστικό τρόπο, μια από τις πιο σημαντικές προφητείες του Ιησού Χριστού. Συγκεκριμένα, ο Ιησούς μίλησε για κάποια αξιοσημείωτα γεγονότα, τα οποία θα χαρακτήριζαν, ναι, θα προσδιόριζαν τις τελευταίες ημέρες του παρόντος κόσμου.

Στα ευαγγέλια του Ματθαίου (κεφάλαιο 24), του Μάρκου (κεφάλαιο 13), του Λουκά (κεφάλαιο 21) και στην Αποκάλυψη του Ιωάννη (κεφάλαιο 6:1-8), βρίσκουμε τα προφητικά λόγια του Ιησού. Για παράδειγμα, στο ευαγγέλιο του Λουκά 21:10 διαβάζουμε:
«Τότε άρχισε να τους λέει ο Ιησούς. Θα σηκωθεί έθνος εναντίον έθνους και βασιλεία εναντίον βασιλείας.»
Ακόμη πιο παραστατικά, διαβάζουμε τα εξής στο βιβλίο της Αποκάλυψης 6:4:
«Και βγήκε ένα άλλο άλογο, πυρρόχρωμο (συμβολίζει τον πόλεμο).Και σε εκείνον που καθόταν πάνω σε αυτό, επιτράπηκε να αφαιρέσει την ειρήνη από τη γη, για να σφάξουν ο ένας τον άλλον.»
Χωρίς αμφιβολία, τα λόγια αυτά μιλούν για πολέμους και μάλιστα παγκόσμιους, ολοκληρωτικούς πολέμους, ναι, παγκόσμιες συρράξεις, όπως πολύ σωστά τις χαρακτηρίζει και η ανθρώπινη ιστορία, αλλά επίσης για βία και τρομοκρατία, σε παγκόσμιο επίπεδο!

Έτσι, δεν είναι γεγονός ότι, το μίσος, οι πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η βία και η τρομοκρατία, ήταν και συνεχίζουν να είναι, το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη ζωή των ανθρώπων, σε όλο τον κόσμο, από το 1914 και έπειτα;

Καθώς λοιπόν η ανθρωπότητα, βιώνει με συγκλονιστικό τρόπο την εκπλήρωση των λόγων του Ιησού, με κραυγή αγωνίας ρωτάμε: «Άραγε, είναι εφικτός ένας κόσμος χωρίς πόλεμο, μίσος, βία και τρομοκρατία;»

Είναι ενδιαφέρον το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε μια ομάδα ειδικών επιστημόνων, μετά από μια 20ετή έρευνα, σχετικά με τα γνωρίσματα της προσωπικότητας διαφόρων ατόμων, τα οποία χαρακτηρίστηκαν ως τρομοκράτες: «Πρέπει να αγωνιστούμε, για να αλλάξουν καρδιές και διάνοιες.»

Σύμφωνα με αυτό το συμπέρασμα, στο οποίο κατέληξε αυτή η ερευνητική ομάδα, αυτό ακριβώς επιτυγχάνει η Αγία Γραφή, η οποία έχει βοηθήσει και συνεχίζει να βοηθάει εκατομμύρια άτομα, σε όλο τον κόσμο, με κάθε είδους παρελθόν, να απορρίψουν τη χρήση βίας, και να υπερνικήσουν την πικρή μνησικακία. Ναι, η Αγία Γραφή, αλλάζει καρδιές και διάνοιες!

Ένα ξεχωριστό παράδειγμα ατόμων, που αρνούνται την οποιαδήποτε μορφή βίας και απορρίπτουν το «δόγμα Νόμπελ», είναι οι Μάρτυρες του Ιεχωβά, γνωστοί σε όλο τον κόσμο για την αυστηρή Χριστιανική τους ουδετερότητα, τόσο στη διάρκεια των δύο Παγκοσμίων Πολέμων, όσο και σε οποιεσδήποτε μικρές ή μεγάλες στρατιωτικές συγκρούσεις των πρόσφατων χρόνων.

Η ιστορία δείχνει ότι, παρότι υπέστησαν σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, κτηνώδη μεταχείριση, πολυετείς φυλακίσεις και καθείρξεις, εξορίες, απάνθρωπα βασανιστήρια μέχρι θανάτου, ακόμη και εκτελέσεις, ποτέ δεν απάντησαν στη βία με βία.

Εντούτοις, αντίθετα με την ουδέτερη στάση των Μαρτύρων του Ιεχωβά, ένας επιφανής κληρικός, ο Χάρι Έμερσον Φόσντικ, κατέκρινε τους καθ’ ομολογία Χριστιανικούς ηγέτες, για το ότι δεν δίδαξαν στα μέλη τους να ακολουθούν το παράδειγμα του Ιησού, ο οποίος ξεκάθαρα δίδαξε τους ακολούθους του, πως «όλοι εκείνοι που παίρνουν σπαθί, θα αφανιστούν από σπαθί.» (Ευαγγέλιο Ματθαίος 26:52) Είναι πολύ χαρακτηριστικά τα λόγια αυτού του κληρικού:
«Ανατρέφουμε άνδρες για πόλεμο. Κάνουμε τους πολεμιστές ήρωές μας και τους αγιοποιούμε, βάζοντας στις εκκλησίες μας ακόμη και πολεμικά λάβαρα. Με την μία άκρη του στόματός μας αινούμε τον Άρχοντα της Ειρήνης, τον Ιησού Χριστό, και με την άλλη εξυμνούμε τον πόλεμο.»
Ο Ιησούς είπε ότι, οι αληθινοί ακόλουθοί του θα αναγνωρίζονταν, σε παγκόσμιο επίπεδο, από το αν θα είχαν αγάπη μεταξύ τους, ανεξάρτητα το που ζουν, ή τι χρώμα, ή εθνικότητα έχουν. (Ευαγγέλιο Ιωάννης 13:34-35)

Ως θρησκευτικός αντιρρησίας συνείδησης και έχοντας φυλακιστεί για 8 ½ χρόνια, λόγω της Χριστιανικής μου συνείδησης, αντιτίθεμαι με όλο μου το είναι, σε κάθε είδους βία και σε οιονδήποτε πόλεμο. Ειλικρινά, θλίβομαι βαθιά και συγκλονίζομαι, για το αθώο αίμα που χύνεται σε πολλές περιοχές της γης.

Εντούτοις, αποβλέπω με απόλυτη πεποίθηση και ακλόνητη πίστη, στην πραγματοποίηση των υποσχέσεων που έχουν καταγραφεί στην Αγία Γραφή:
«Λίγο ακόμη και ο πονηρός δεν θα υπάρχει πια. Οι παραβάτες θα αφανιστούν όλοι. Το μέλλον των πονηρών θα εκκοπεί.» (Ψαλμοί 37:10, 37)
«Όταν οι πονηροί βλαστάνουν όπως η βλάστηση, και όλοι όσοι πράττουν βλαβερά πράγματα ανθίζουν, αυτό γίνεται για να αφανιστούν για πάντα.» (Ψαλμοί 92:7)
Χωρίς αμφιβολία λοιπόν, όλα όσα διαδραματίζονται σήμερα, σε παγκόσμια κλίμακα, πιστοποιούν ότι ο Θεός, ο δικαιωματικός κυρίαρχος της γης και αυτού του θαυμαστού σύμπαντος, θα παρέμβει δυναμικά, για να τερματιστεί μια για πάντα το δάκρυ, ο πόνος, η θλίψη, ο φόβος, η απόγνωση, το μίσος, ο πόλεμος, η βία, η τρομοκρατία.

Ασφαλώς, μια ειλικρινή και αντικειμενική έρευνα της Αγίας Γραφής, μπορεί και είναι σε θέση, να δώσει απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα, τα οποία απασχολούν και προβληματίζουν κάθε λογικά σκεπτόμενο άτομο, στην πολύ δύσκολη εποχή που ζούμε.

Φιλικά και με εκτίμηση
Βασίλης Δεδότσης

6 σχόλια:

  1. Με φωτιά και με μαχαίρι παντα ο κόσμος προχωρεί...καληνύχτα κεμάλ αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ. Ετσι πάντα προχωρεί ο κόσμος αλλά θα αλλάξει..μόνο με τον τρόπο που αναφέρει στο άρθρο του ο Βασίλης. Εξαιρετικό άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Respect.........πολύ ωραίο άρθρο....λύσεις υπάρχουν....αύριο το πρωϊ κιολας...αυτο που μένει το τονίζει πολύ όμορφα ο κ.Βασίλης Δεδότσης...Μια κυβέρνηση η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των απλών και δίκαιων ανθρωπων.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα έρθει ο νέος κόσμος χωρίς πολέμους βία και ότι άλλο κακό γίνεται σ αυτούς τους ξεπεσμένους τελευταίους καιρούς. Εκατομμύρια άνθρωποι είμαστε προετοιμασμένοι να τον υποδεχτούμε. Ευχαριστούμε Βασίλη Δεδότση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου