Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Απίστευτο: Στάχτη από τη φωτιά στον Καναδά, βρέθηκε στην Ελβετία

Η αρμόδια υπηρεσία ξεκαθάρισε πως η στάχτη και η σκόνη που μεταφέρθηκαν από τον Καναδά στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης δεν συνιστά απειλή για την υγεία των Ελβετών πολιτών
Δέος για το μεγαλείο της φύσης προκαλεί η ανακοίνωση της ελβετικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, σύμφωνα με την οποία σκόνη και αποκαΐδια από τη μεγάλη φωτιά στο Φορτ ΜακΚάρθι του Καναδά, εντοπίστηκαν στην Ελβετία.




«Η σκόνη και οι στάχτες από τη φωτιά στον Καναδά ανήλθαν στην ατμόσφαιρα και ακολούθως έπεσαν ξανά στη γη και δη στην Ελβετία», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ελβετικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Η αρμόδια υπηρεσία ξεκαθάρισε πως η στάχτη και η σκόνη που μεταφέρθηκαν από τον Καναδά στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης δεν συνιστά απειλή για την υγεία των Ελβετών πολιτών.

Ένα μήνα μετά το ξέσπασμα της πύρινης λαίλαπας στην περιοχή της Αλμπέρτα στον Καναδά, οι φωτιές εξακολουθούν να μαίνονται ανεξέλεγκτες, μετατρέποντας σε κρανίου τόπο τεράστιες εκτάσεις δάσους. Πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους, μεγάλος αριθμός των οποίων παραδόθηκε στις φλόγες. Τις τελευταίες ημέρες έχουν αρχίσει και επιστρέφουν στις βάσεις τους οι κάτοικοι, ωστόσο οι καναδικές αρχές έχουν πολλά να φροντίσουν πριν κατοικηθούν ξανά οι περιοχές που επλήγησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου