Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: ΑΛΥΣΟΠΡΙΟΝΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΌ ΧΟΡΤΑΡΙ

Πρώτη Δημοσίευση: 29.06.2016
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (27.06.2016) ήρθε θέμα για έγκριση μελέτης για κατασκευή συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου στο Επιχειρηματικό Πάρκο Γυαλού. Ακριβώς πίσω από την αλάνα του πάρκινγκ στο McArthurGlen. Στην Εισήγησή του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι οι πόροι που θα χρησιμοποιηθούν για αυτή την κατασκευή είναι του Δήμου μας.

Πρόκειται, δηλαδή για λεφτά των Δημοτών! Δεν θα είναι χρήματα ούτε από την Περιφέρεια, ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε από
το σχέδιο Μάρσαλ. Είναι λεφτά που έχουμε δώσει όλοι εμείς οι Δημότες!!!!!!!




Κατά την ανάλυση του θέματος, ζητήσαμε να αλλαχθεί η μελέτη τοποθέτησης πλαστικού χλοοτάπητα με φυσικό, ο οποίος, παρεπιπτόντως, στοιχίζει τα μισά χρήματα από τον συνθετικό!

Τα θέματα, δεν είναι πάντα μόνο οικονομικά! Πρόκειται για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας! Είναι τεράστια η επιβάρυνση στην υγεία των παιδιών, η καταπόνηση για την μέση, τα γόνατα και τους αστραγάλους τους που θα τους προκαλέσουν δραστηριότητες στον πλαστικό χλοοτάπητα έναντι του φυσικού. Υπάρχει ευθεία σχέση με την φθορά στις αρθρώσεις των παιδιών σε ένα χώρο που θα προπονούνται και θα αγωνίζονται. Αντίθετα το φυσικό χορτάρι που όλοι ξέρουμε μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση των αθλητών στην προπόνηση ή στο παιχνίδι. Μπορεί να συμβάλει στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών καθώς γυμνάζονται.

Συμβάλει επίσης στην αειφορία της περιοχής. Αποδίδει στην ατμόσφαιρα τόσο οξυγόνο όσο ένα δάσος ίδιων διαστάσεων με πλατύφυλλα ή κωνοφόρα δένδρα!!!!!!!!!!!

Επισημαίνω, επίσης, ότι στο πλαστικό χορτάρι τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω υψηλής θερμοκρασίας, η μέση θερμοκρασία σε σχέση με τον φυσικό χλοοτάπητα είναι 20 βαθμοί Κελσίου υψηλότερη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μέτρηση που έχουμε, που στην επιφάνεια του πλαστικού τάπητα είχαμε κατά μέσο όρο 67-68 βαθμούς Κελσίου όταν η θερμοκρασία του αέρα κατά την διάρκεια της μέτρησης ήταν 24 βαθμοί. Σε χώρες σαν την Ελλάδα και σε περιοχές σαν αυτή του Γυαλού η χρήση συνθετικού χλοοτάπητα την ημέρα, με αυτή την ηλιοφάνεια, είναι απαγορευτική.

Επίσης νερό στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει άφθονο νερό για πότισμα του φυσικού χλοοτάπητα με άνεση. (Δίνουμε 5 εκατομμύρια για αντιπλημμυρικά έργα, στην συγκεκριμένη περιοχή)

Η πρότασή μου στον Δήμαρχο ήταν, αφού πρόκειται για Δημοτικά Χρήματα, και θα στοιχίσει 40% φτηνότερα η μελέτη και τοποθέτηση του Φυσικού χλοοτάπητα, να αναλάβω ΔΩΡΕΑΝ στην επόμενη οκταετία με όποια χρήση θέλει ο Δήμος, την συντήρηση του συγκεκριμένου αγωνιστικού χώρου. Με χρήση, υπερβολικά κακή άλλα άψογη συντήρηση ,ο φυσικός χλοοτάπητας έχει χρόνο ζωής 8-10 έτη. Και με αυτή την πρότασή μας θα στοίχιζε τα μισά χρήματα στην τοποθέτηση και καθόλου κόστος συντήρησης στην διάρκεια της ζωής του. Μιλάμε για τα λεφτά των δημοτών, τα δικά μας λεφτά!

Στο Γήπεδο Δημητρίου στα Σπάτα έχουμε απόδειξη, ότι ο φυσικός χλοοτάπητας αντέχει 8-10 χρόνια. Αντίθετα ο χρόνος ζωής του πλαστικού χλοοτάπητα έχει ζωή 5-6 χρόνια, με χαμηλότερο βέβαια κόστος συντήρησης.

Η πρόταση μας δεν έγινε αποδεχτή από τον Δήμαρχο! Επέμενε στην χρήση του πλαστικού χλοοτάπητα γιατί χρησιμοποιείται σε Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Δανία. Του επιστήσαμε την προσοχή ότι ακόμη σε αυτές τις χώρες το 70-80% των ποδοσφαιριστών και το 90% των παιδιών που αθλούνται σε τέτοιους χώρους προτιμούν τον φυσικό χλοοτάπητα. Ακόμη και σε αυτές τις χώρες που δεν υπάρχει τόση ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες ο πλαστικός χλοοτάπητας δύσκολα μπορεί να διατηρηθεί με καλή εικόνα.

Σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ο ανεκδιήγητος πολιτικά, γραφικός, και οπισθοδρομικός σε κάθε ανάπτυξη του Δήμου, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού κ.Σωτήρης Γιαννάτος, ζητάει να ξηλωθεί όλος ο φυσικός χλοοτάπητας από το γήπεδο των Σπάτων και να αντικατασταθεί με πλαστικό, επειδή είναι ανίκανος να ΕΛΕΓΞΕΙ μια μελέτη σωστής συντήρησης ΕΝΟΣ φυσικού ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ το οποίο στοιχίζει, σε συντήρηση, περίπου 15.000 Ευρω!!!!! Ένα Γήπεδο που το έχει. ήδη, παραχωρήσει παράνομα και με ύποπτους όρους στην ΠΑΕ ΑΕΚ χωρίς ο Δήμος μας να έχει κάποιο οικονομικό όφελος!

Παρά, λοιπόν, όλα τα πλεονεκτήματα του φυσικού χλοοτάπητα που αναλύσαμε, την ωραία εικόνα, την θετική συμβολή του στο περιβάλλον, την προάσπιση της υγείας των αθλουμένων, την ψυχική ανάταση των παιδιών μας που θα προσπαθούν σε μια τόσο υποβαθμισμένη τοποθεσία να αθληθούν, εκείνοι επιμένουν στην αλλαγή του σε πλαστικό!

Δυστυχώς και με μισή καρδιά ψηφίσα να γίνει το γήπεδο, γιατί γήπεδο μπορεί να γίνει εκεί, εν αντιθέση με την ανέγερση του 7 δημοτικού σχολείου του Κρόκου στην Αρτέμιδα. Ήταν ικανοί να μας κατηγορήσουν ότι μπαίνουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη του τόπου μας.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει τόσο αντιπεριβαλλοντολογική συνείδηση που στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο έφεραν, χασκογελώντας, ακόμη ένα θέμα κοπής δένδρου! Τους τόνισα ότι αυτό είναι παράνομο γιατί το συγκεκριμένο δένδρο δεν πληρεί τους λόγους για τους οποίους θέλουν να το κόψουν και ότι αυτή η πράξη είναι παράνομη.

Η αντίδρασή τους και ο αντίλογος τους ήταν να δεχθώ οξύ προπηλακισμό με χαρακτηρισμούς όπως "άχρηστος Γεωπόνος, γεροπόρνος, καντηλανάφτης, Τεϊτζής" και άλλα παρόμοια όταν έφερα αντίρρηση στην συγκεκριμένη κοπή, όπως και προηγούμενα με την προσφορά συντήρησης του γηπέδου.

Αρνούνται να καταλάβουν ότι κόβοντας ασύστολα δένδρα χωρίς αιτία, καταστρέφουν την πόλη και το περιβάλλον. Ότι δεν έχει καεί, το κόβουμε, απλά για ψηφοθηρικούς λόγους!

Όταν τους εκθέτω, την ανικανότητά τους και την προσπάθεια που κάνουν να μας κοροϊδέψουν, καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΥ, μέχρι του σημείου που ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, ζήτησε χρήματα ρεφενέ για να μου κάνουν αγωγή!!!!!!!

Από την στιγμή που οι Δημότες με έφεραν σε αυτή την θέση είμαι υποχρεωμένος να διασφαλίσω τα χρήματά τους και χρήματά μου που με τόση στέρηση έχουμε όλοι καταβάλει. Αρνούμαι να κάνω τα στραβά μάτια στις σπατάλες τους που συνήθως κίνητρο έχουν την προσωπική τους προβολή, ακόμη και εις βάρος της ποιότητας της ζωής και της καθημερινότητας όλων μας.

7 σχόλια:

  1. Θοδωρής Παυλόπουλος30 Ιουνίου 2016 στις 12:13 μ.μ.

    Καλά τα λέτε κύριε Μαρλαντή αλλά από λόγια χορτάσαμε Μηνύσεις δεν βλέπω Προσωπικές όχι αόριστες μηνυτήριες αναφορές σαν του κυρίου Ποθουλάκη αλλά εναντίον των Δ.Μάρκου,Σ.Γιαννάτου και της υπόλοιπης συμμορίας αυτής που καταστρέφει ότι έχει μείνει όρθιο αν δεν πάνε εχθές φυλακή και μείνουν μεχρι το 2019 δεν θα υπάρχει τίποτα σε αυτόν τόπο ακόμα και η θάλασσα θα γίνει βόθρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Παυλοπουλε καλα τα γραφεται
    αλλα εχω την εντυπωση οτι οι καταγγελιες γινονται με σκοπο να μπουν στο παιχνιδι και οχι να διορθωσουν κατι ή ισως και να κανω λαθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει δίκιο ο κος. Παυλόπουλος όσο δεν δημοσιοποιούνται τα θέματα και όσο δεν επεμβαίνει η δικαιοσύνη όλο και χειρότερα θα κάνει ο δήμαρχος. Τα σχόλια τα παίρνει στην πλάκα αυτός την έχει βρει στο facebook εκεί δεν του την λέει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΜαρκοΠοθουλακοΓιαννατοΑντωνο συμμορία και Σια Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτα απείραχτο. Από τα πάντα θα πάρουν μίζα για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους αφού πολιτικά έχουν ενταφιαστεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο, δυστυχώς, είσαι μόνος με τους Λεστρυγώνες να απειλούν την ζωή σου. ΚΟΥΡΑΓΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 40% φθηνοτερα και δωρεαν συντηρηση για 8 χρονια...!!! ε και ...;;;και τσαμπα να μας πεις, εμεις θα το δωσουμε σε οποιον αλλον θελουμε εκτος από σενα ...!!!να βγεις μετα να λες κι εσυ ότι κατι εκανες για το Δημο μας ...;;; ΟΧΙ φιλε δε θα σου δωσουμε αυτή τη χαρα..!! Ακομα κι αν δεν εχουμε ανθρωπο δικο μας,ακομα κι αν δεν βγαλουμε μια μικρουλα εστω μιζουλα, σε σενα δεν τη δινουμε ...ακους ..;;; ξενε...ε...ξενε...που θα μας πεις εσυ στον τοπο μας τι θα κανουμε και πως...!!!Αντε από κει που ΄ρθες...!!! Εμεις αυτό που ξερουμε να κανουμε καλα αυτό θα κανουμε, οσο η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν μας βαζει χερι κι οσο μας επιτρεπουν ψηφίζοντας τα θεματα στην οικονομικη επιτροπή και στο ΔΣ οι "συνεργατες" μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΡΛΑΝΤΗ ΓΜΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΑΠΕΩΝΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΑΤΟΜΑ ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου