Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ποσειδώνια: Κινεζική «απόβαση» στο… Μάτι και στη Ραφήνα!

Ποσειδώνια: Κινεζική «απόβαση» στο… Μάτι και στη Ραφήνα!Αντίστροφη μέτρηση για τα Ποσειδώνια 2016. Κινεζική κυριαρχία και έντονη παρουσία από «εξωτικά» νηολόγια. Οικονομικότερα ξενοδοχεία επέλεξαν πολλοί εκθέτες και εμπορικοί επισκέπτες.
Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση του κόσμου «Ποσειδώνια», η οποία οργανώνεται φέτος στο διάστημα 6-10 Ιουνίου στο συνεδριακό κέντρο
«Metropolitan Expo Athens» του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας.




Στη φετινή διοργάνωση αναμένεται να μετάσχουν 1.900 εκθέτες (15% περισσότεροι από την προηγούμενη διοργάνωση του 2014) από 89 χώρες, ενώ οι εμπορικοί επισκέπτες εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τις 20.000. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η έκθεση υπολογίζεται ότι δημιουργεί συνολικό τζίρο της τάξης των 60 εκατ. ευρώ.
Οι Κινέζοι εκθέτες κυριαρχούν με την παρουσία τους, εξαιτίας κυρίως του αγώνα δρόμου που κάνουν τα ναυπηγεία της Κίνας προκειμένου να εξασφαλίσουν νέες παραγγελίες. Ιδιαίτερα φέτος, ωστόσο, φαίνεται πως η ισχυρή κινεζική συμμετοχή συνδέεται και με την πρόθεση της κινεζικής κυβέρνησης να καταρτίσει short list με τα ισχυρότερα ναυπηγεία της χώρας, οδηγώντας τα υπόλοιπα σε μερική αναστολή εργασιών ή και κλείσιμο, σύμφωνα με ναυτιλιακές πηγές.
Έντονη, πάντως, θα είναι η παρουσία πολλών «εξωτικών» νηολογίων του Ειρηνικού, με πιο πρόσφατη την αναγγελία συμμετοχής των Νησιών Φερόε.
Τα «Ποσειδώνια» θα αποτελέσουν και πάλι λόγο για να καταγράψουν υψηλές πληρότητες τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Οι οικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως, ωστόσο, καθώς και η διαρκώς ενισχυόμενη τάση για περιορισμό του «μπάτζετ» αντικατοπτρίζεται στην υψηλή ζήτηση που καταγράφουν ξενοδοχεία εκτός του κέντρου της Αθήνας. Σε περιοχές, μάλιστα, που χαρακτηρίζονται «έκπληξη» από ναυτιλιακούς παράγοντες.
Τα δωμάτια έχουν «εξαφανιστεί» ως συνήθως στο κέντρο της Αθήνας αλλά και στα ξενοδοχεία του παραλιακού μετώπου. Με τους εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες να παίρνουν επίκαιρες θέσεις, προκειμένου να βρίσκονται σε «θέσεις βολής» για τις εκδηλώσεις και τα πάρτι που είναι προγραμματισμένα.
Η έκπληξη, ωστόσο, έρχεται από τους Κινέζους εκθέτες και εμπορικούς επισκέπτες, οι οποίοι αναμένεται να δημιουργήσουν μια ιδιότυπη ναυτιλιακή «china town» όχι σε κάποιον από τους πολυτελείς ξενοδοχειακούς πόλους της Αθήνας αλλά στο… Μάτι (Αττικής) και στη Ραφήνα.

www.euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου