Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Η Λία Ντελάκη εκθέτει την Δημοτική Αρχή για το θέμα "ΚΕΛ στο «Πλατύ Χωράφι»"

Αγαπητοί συνάδελφοι και λοιποί ενδιαφερόμενοι συμπολίτες,
Καταρχάς, οφείλω να επισημάνω ότι η διαβούλευση σχετικά με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας καταδεικνύει την αδυναμία μας να συζητήσουμε το θέμα, ως οφείλουμε, στο πλαίσιο του δημοτικού συμβουλίου.

Εν πάση περιπτώσει, αδυνατώ να κατανοήσω για ποιο λόγο έχει λάβει τόσο σοβαρή διάσταση η πρωτοβουλία μου
να γίνει ενημερωτική επίσκεψη στην ΕΥΔΑΠ.




Υπενθυμίζω, αυτό που θα διαπιστώσετε αν ανατρέξετε στα πρακτικά των δημοτικών συμβουλίων, ότι έχω επανειλημμένως ζητήσει να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων από εκπροσώπους της ΕΥΔΑΠ, της Γενικής Γραμματείας Υδάτων και της Περιφέρειας, σχετικά με το ζήτημα της αποχέτευσης.

Παρά ταύτα, μέχρι σήμερα, το αίτημά μου αυτό δεν έχει γίνει δεκτό, με αποτέλεσμα να καθίσταται αναγκαία η αναζήτηση της πληροφόρησης, εκτός του κόλπου του δημοτικού συμβουλίου.

Δυστυχώς, το δημοτικό συμβούλιο έχει καταστεί χώρος αντιπαράθεσης και όχι σοβαρής διαβούλευσης.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το δημοτικό συμβούλιο ανατρέχει πολύ συχνά στην υποστήριξή του από ειδικούς για διάφορα ζητήματα, δεδομένου ότι αναγνωρίζει ότι δεν είναι το ίδιο σε θέση να αποφασίσει για εξειδικευμένα ζητήματα. Δαπανούμε κατά τη διάρκεια του δημοτικού έτους μεγάλα ποσά, προκειμένου να συνταχθούν μελέτες και να μας παρασχεθούν γνωμοδοτήσεις από εξειδικευμένους επιστήμονες διότι, είναι απολύτως λογικό, οι προσωπικές γνώσεις του καθενός δεν είναι επαρκείς για να ανταποκριθούμε με ευθύνη σε όλα τα προς συζήτηση θέματα.

Ωστόσο, ως προς το ζήτημα της αποχέτευσης, δεν έχουμε καταλήξει αν υπάρχει πρόσωπο ή φορέας που μπορεί με αξιοπιστία να μας προτείνει τη βέλτιστη για το δήμο μας λύση.

Αμφισβητούμε την επάρκεια και τις προθέσεις της ΕΥΔΑΠ, και για αυτό το λόγο αναθέσαμε στο Πολυτεχνείο, στην ομάδα της κας Λοϊζίδου, το ρόλο του τεχνικού μας συμβούλου προκειμένου να τεκμηριώσει και να υποδείξει τη βέλτιστη λύση. Όμως, στην πορεία η επιλογή μας αυτή εγκαταλείφθηκε, για προφανείς λόγους.

Συνεπώς, και για όσο διάστημα το δημοτικό συμβούλιο δεν καταλήγει σε έναν κοινό -αποδεκτό από όλους- φορέα στον οποίο θα αναγνωρίσει επιστημονική επάρκεια και ανεξαρτησία από οποιουδήποτε είδους συμφέροντα, έκαστος εξ ημών οφείλει να διεξάγει την έρευνά του με όποια μέσα έχει στη διάθεσή του.

Επανέρχομαι στο θέμα της ενημερωτικής συνάντησης στην ΕΥΔΑΠ, υπενθυμίζοντας και πάλι, ότι κατά τη συνεδρίαση της 31ης/3/2016 είχα ενημερώσει τους δημοτικούς συμβούλους για την πρόθεσή μου και είχα ζητήσει από όσους ενδιαφέρονται να με ενημερώσουν προκειμένου να αναλάβω τον συντονισμό.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, ο συνάδελφος κ. Γιαννάτος δήλωσε δημόσια ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος να γίνει η συνάντηση διότι όλα τα δεδομένα είναι γνωστά και μάλιστα προθυμοποιήθηκε να μου παράσχει ο ίδιος την αναγκαία ενημέρωση, ως ειδικός αναλυτής του ζητήματος.

Ωστόσο, εκ των υστέρων, πράγματι μου ζήτησε εφόσον πραγματοποιηθεί η συνάντηση να τον ενημερώσω, πράγμα που αποδέχθηκα να κάνω.

Στην επόμενη συνεδρίαση της 13ης/4/2016 ο κ. Τσαντήλας ενημέρωσε ότι η συνάντηση θα ελάμβανε χώρα την επομένη ημέρα στις 2 μμ.

Συνεπώς, όλοι οι σύμβουλοι είχαν τη σχετική ενημέρωση εφόσον επιθυμούσαν να την αξιοποιήσουν.

Κατά τα λοιπά, αναγιγνώσκοντας το συνημμένο έγγραφο θα διαπιστώσετε ότι ο σχεδιασμός της ΕΥΔΑΠ περιλαμβάνει εφαρμογή προχωρημένης τριτοβάθμιας επεξεργασίας σε σύστημα βιοαντιδραστήρων μεμβρανών και απολύμανση, με στόχο την παραγωγή ποιότητας επεξεργασμένων λυμάτων κατάλληλων για απεριόριστη άρδευση.

Τέλος, σας καλώ να προσχωρήσετε στην άποψη ότι οι προσωπικές επιθέσεις με χαρακτηρισμούς και δίκη προθέσεων, καταδεικνύουν την έλλειψη επιχειρημάτων.

6/5/2016
Λία Ντελάκη


2 σχόλια:

  1. Αυτά τα έγγραφα αποδείχνουν μόνο την παρασκηνιακή προσπάθεια να προωθηθεί το έργο στο Πλατύ Χωράφι με ολοφάνερο ερασιτεχνισμό και προχειρότητα ευτυχώς.Αντί να την προωθούν ,αποκαλύπτουν την απόλυτη βεβαιότητα ότι δεν μπορεί να σταθεί πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι ακαταλαβίστικη η τοποθέτηση σας κ.Ντελάκη. Υπήρχαν κι άλλοι συμβουλοι που δεν ενημερώθηκαν και το κοινοποίησαν.Έγγραφα έχετε να μας δείξετε ; Να απαντήσετε σε ένα προς ένα στα ερωτήατα για μελέτες , 3βάθμιο, καθαρό νερό και στρέμματα απαλλοτρίωσης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου