Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Οι δύο Έλληνες αρχιτέκτονες που χτίζουν ένα σπίτι σφηνωμένο μέσα σε βράχο

Οι δύο Ελληνες αρχιτέκτονες που χτίζουν ένα σπίτι σφηνωμένο μέσα σε βράχο
Το εντυπωσιακό οικοδόμημα ονομάζεται «Casa Brutale» και είναι το δημιούργημα του Λαέρτη-Αντώνιου (Ando) Βασιλείου και του Παντελή Καμπουρόπουλου
Δύο Ελληνες αρχιτέκτονες είχαν την θεότρελη ιδέα να χτίσουν ένα σπίτι κυριολεκτικά σφηνωμένο μέσα σε ένα βράχο. Το εντυπωσιακό οικοδόμημα ονομάζεται «Casa Brutale» και είναι το δημιούργημα του Λαέρτη-Αντώνιου (Ando) Βασιλείου και του Παντελή Καμπουρόπουλου.


Το Casa Brutale είναι ένα αρχιτεκτονικό πρότζεκτ της κατασκευαστικής εταιρείας OPA που προκάλεσε αίσθηση στο Διαδίκτυο στις αρχές Ιουλίου με τον δυναμισμό του σχεδιασμού του. Η πανέμορφη κατοικία είναι χτισμένη μέσα στο βράχο ενός γκρεμού στο Λίβανο και έχει θέα το Αιγαίο.

Η πισίνα με υπερχείλιση στην κορυφή του σπιτιού αλλά και οι τοίχοι που είναι χτισμένοι από σκληρά υλικά όπως γυαλί, τσιμέντο και ξύλο μονώνουν το κτίριο και να το κρατούν δροσερό.
«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια αίσθηση με κάθε δυνατό τρόπο και μέσα από αυτό το έργο να δείξουμε πραγματικά κάτι μοναδικό που θα περιγράφει πλήρως την αισθητική μας και την φιλοσοφία», λέει ο Λαέρτης-Αντώνιος (Ando) Βασιλείου και συνεχίζει: «Κυνηγώντας την ιδέα που έγινε viral από την προβοκλή στο Διδίκτυο μας κάνει να ακονίσουμε τις δεξιότητές μας και να αναζητήσουμε πρότζκετς ακόμα πιο ενδιαφέροντα και μοναδικά».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου