Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Προσφορά του ΥΠΕΘΑ για την αντιπυρική άμυνα της περιοχής Νέου Βουτζά Νέας Μάκρης Αττικής

Ένα τροχήλατο Κέντρο Επιχειρήσεων μαζί με πληθώρα αντιπυρικών υλικών, βρίσκονται πλέον στην κατοχή του Πυροσβεστικού Σώματος Εθελοντών Νέου Βουτζά Νέας Μάκρης Αττικής.
Η προσφορά έγινε ύστερα από παρέμβαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για να σταματήσουν οι διαδικασίες απόσυρσης του οχήματος, καθ' ό,τι η ΠΑ έκρινε ασύμφορη την περαιτέρω χρήση του από την ίδια (είχε δρομολογήσει τις νόμιμες διαδικασίες για να πουληθεί ως παλιοσίδερα και διεκόπησαν από την παρέμβαση του Υπουργού), με τη μεσολάβηση του συντοπίτη μας συνεργάτη του ΥΠΕΘΑ Δημήτρη Καραγεωργίου.




Ανάμεσα στα υλικά που παραδόθηκαν στους εθελοντές, εκτός του trailer-Κ.ΕΠΙΧ.:
  1. 2 τόνοι επιβραδυντικού υγρού για τις πυρκαγιές,
  2. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστήρων μεσαίου μεγέθους (30),
  3. 4 πυροσβεστήρες μεγάλου μεγέθους μαζί με το καρότσι μεταφοράς τους,
  4. Δεξαμενές καυσίμων,
  5. Αλουμινένιες επιφάνειες για εργασίες συντήρησης στον πυροσβεστικό σταθμό του ΠΥΣΕΘ,
  6. Σωλήνες για πυροσβεστικά οχήματα,
  7. Διάφορα χρήσιμα εργαλεία.
Φαίνεται πως η παρουσία του κου Καμμένου στο τιμόνι του ΥΠΕΘΑ έχει όντως εισαγάγει "νέα ήθη" στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων κι είναι ξεκάθαρη η βούλησή του οι ΕΔ να προσφέρουν τα μέγιστα δυνατά στο κοινωνικό σύνολο, βούληση που γίνεται πράξη καθημερινά. 
Θυμίζουμε τις εργασίες που γίνονται από το ΤΕΝΞ στο λόφο του Οχυρού Ραφήνας (για την εκκαθάριση-παράδοση στο κοινό της περιοχής ως ασφαλή χώρο αναψυχής αλλά και ύψιστης ιστορικής σημασίας αξιοθέατο), με τα ήδη φοβερά ιστορικά ευρήματα, που γίνονται ύστερα από παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ και αναμένεται κιόλας να διαρκέσουν όλο το καλοκαίρι. 
Η νέα προσφορά αυτή, μπορεί να μην έχει αντικείμενο αμιγώς στρατιωτικό, αποτελεί όμως μεγάλη ενίσχυση της αντιπυρικής προσπάθειας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής που κάθε χρόνο αγωνιούν για τις περιουσίες τους και τους κινδύνους από την πύρινη λαίλαπα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου