Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Νέο κέντρο προσφύγων στην κατασκήνωση του Αγίου Αντρέα στη Νέα Μάκρη

Νέο κέντρο προσφύγων στην κατασκήνωση του Αγίου Αντρέα στη Νέα Μάκρη
Θα μεταφέρουν εκεί άτομα από τον Πειραιά - Προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το λιμάνι - Ελπίζουν να μεταφέρουν τουλάχιστον 1.000 μετανάστες
Σε ένα νέο χώρο, άγνωστο μέχρι σήμερα ως σημείο συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών, σκοπεύει να μεταφέρει ανθρώπους από τον Πειραιά το συντονιστικό της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να αποσυμφορηθεί το λιμάνι.




Σύμφωνα με πηγές από την περιφερειακή ενότητα Πειραιά, στο λιμάνι του Πειραιά αναμένονται μέσα στην ημέρα 11 πούλμαν, ώστε να παραλάβουν περίπου 1000 μετανάστες και πρόσφυγες και να τους μεταφέρουν σε κατασκήνωση στον Αγ. Αντρέα στη Νέα Μάκρη, σε ξενοδοχεία που έχουν διατεθεί στις Θερμοπύλες, αλλά και σε διαμορφωμένο κέντρο στα Τρίκαλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί από τους μετανάστες και πρόσφυγες παρά τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται αρνούνται να μετακινηθούν, καθώς δέχονται μηνύματα από δικά τους άτομα στο κινητά που τους υπόσχονται ότι μπορούν να τους περάσουν από τα σύνορα.

Ο εκπρόσωπος τύπου του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής, μιλώντας το πρωί στην πύλη Ε-2 σε δημοσιογράφους, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που το λιμάνι του Πειραιά ορίστηκε ως ένας τόπος προσωρινής παραμονής προσφύγων και μεταναστών υπάρχει μια άριστη συνεργασία του κεντρικού λιμεναρχείου του Πειραιά, των αρμόδιων υπηρεσιών της ελληνικής αστυνομίας, των εθελοντών και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενταθεί σε τέτοιο βαθμό και δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα από πλευράς τάξης και ασφάλειας.
Οι περιπολίες στελεχών είναι συνεχόμενες πρόσθεσε και τόνισε ότι τα στελέχη του λιμεναρχείου επεμβαίνουν συνεχώς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν ακόμα και λειτουργικά προβλήματα των ανθρώπων αυτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου