Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Δείτε Kαναδική εταιρεία αθλητικών ειδών έπεισε τους Aμερικανούς να φοράνε μπουφάν των 800 δολαρίων

Δείτε πως αυτή η καναδική εταιρεία αθλητικών ειδών έπεισε τους Aμερικανούς να φοράνε μπουφάν των 800 δολαρίων
Αν κάποιος κάνει βόλτα τον χειμώνα στους δρόμους μίας αμερικανικής μεγαλούπολης το πιο πιθανό είναι να δει τους περαστικούς να φορούν μπουφάν Canada Goose. Σε κόκκινο ή μπλε και με
το χαρακτηριστικό σήμα της Ανταρκτικης τα συγκεκριμένα μπουφάν, οι τιμή των οποίων ξεκινά από τα 600 δολάρια για να φτάσει τα 800 δολάρια το ένα, ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά.




Τώρα, στο ερώτημα γιατί οι καταναλωτές προτιμούν την συγκεκριμένη καναδική μάρκα, η απάντηση είναι μία και απλή: "Γιατί είναι τα πιο ζεστά μπουφάν του εμπορίου".
Πραγματικά, αναφέρει ο Business Insider, τα συγκεκριμένα jackets ανήκουν στον απαραίτητο εξοπλισμό των επιστημόνων που βρίσκονται σε αποστολές στην Ανταρκτική, ενώ Canada Goose φορούσε ο Laurie Skreslet, όταν έγινε ο πρώτος Καναδός που κατέκτησε το Έβερεστ.
canada-goose.jpeg
Τα jacket Canada Goose κατασκευάζονται στον Καναδά από 1957 όταν και ιδρύθηκε η εταιρία από τον Sam Tick. Τώρα η Canada Goose έχει δύο εργοστάσια στον Καναδά και απασχολεί πάνω από 1000 εργαζόμενους.
Τι έχει κάνει όμως τόσο δημοφιλή τα συγκεκριμένα jacket και σε πιο ζεστά κλίματα; Και εδώ η απάντηση είναι απλή. Το Hollywood.
canada-goose_2.jpeg
Τα Canada Goose είναι τα μπουφάν που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα των περισσότερων σκηνών με χαμηλή θερμοκρασία. Έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις δημοφιλείς παραγωγές, από το "Game of Thrones" έως το "The Danish Girl" και από το "The Day After Tomorrow" έως το "National Treasure."
Celebrities όπως ο David Beckham και η Claire Danes έχουν φωτογραφηθεί αρκετές φορές από paparazzi, φορώντας τα συγκεκριμένα μπουφάν ενώ και ο Daniel Craig φορούσε ένα Canada Goose στην φωτογράφιση για τη νέα ταινία του James Bond "Spectre".
goose_2.JPG
H Canada Goose έγινε μόδα πρώτα στην Ευρώπη και μετά εξαπλώθηκε και στην άλλη πλευρά του Αντλαντικού.
Όπως ήταν φυσικό η αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας είναι δραστική από τα 3 εκατ. το 2001 στα 200 εκατ. το 2014.
Πρόσφατα η Canada Goose άνοιξε νέο μεγαλύτερο εργοστάσιο στο Winnipeg του Καναδά, ενώ διαθέτει άλλο ένα στο Scarborough. Η Canada Goose κατασκευάζει το 6% των ενδυμάτων που φτιάχονται σε ολόκληρο τον Καναδά.
Η πλειοψηφία των μετοχών της Canada Goose εξαγοράστηκαν το 2013 από την Bain Capital για 250 εκατ. δολάρια ενώ προβλέπονται κέρδη 300 εκατ. δολαρίων έως το τέλος του 2015.
Η Bain έκανε αισθητή την εταιρεία στον τομέα των διαφημίσεων, όπου ποτέ ως τότε δεν είχε ισχυρή παρουσία, λανσάροντας καμπάνια με την ονομασία "Out There".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου