Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ - «ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΥΠΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Πρώτη Δημοσίευση: 8.2.2016

Τελικά αυτή η Δημοτική αρχή δεν θα μας αφήσει να αγιάσουμε. Κάθε φορά μας παρουσιάζει και κάτι καινούργιο. 
Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με τα θέματα της πολεοδομίας, στην οποία Υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, των αθλητικών χώρων, των γηπέδων της Αρτέμιδος, και των πιθανών αθλητικών χώρων που θέλει να φτιάξει ο Δήμος όπως είναι και το σχολείο. 
Έφτασε στα χέρια μου -σαν Δημοτικός Σύμβουλος- ένα έγγραφο το οποίο είναι αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και τεκμηρίωσης από το Χρήστο Τσαντήλα, πολιτικό μηχανικό με
πολύχρονη εμπειρία και μεγάλη πορεία στα αυτοδιοικητικά πράγματα και την Άννα Ραφτοπούλου, πολιτικό μηχανικό και επικεφαλή της δημοτικής παράταξης ΑΝΑΣΑ, σχετικά με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12ης Νοεμβρίου 2015, η οποία αφορούσε «Κατασκευή Αθλητικών εγκαταστάσεων στο Ο.Τ.334 της Δημοτικής Ενότητας Αρτέμιδος».




Ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιαννάτος με τον Δήμαρχο παρέσυραν ένα ολόκληρο Δημοτικό Συμβούλιο, ατεκμηρίωτα, σε μια Ομόφωνη και κατάπτυστη απόφαση. Μια παράνομη απόφαση που επιφέρει σε όσους την ψήφισαν ΠΟΙΝΙΚΗ και ΑΣΤΙΚΗ ευθύνη.
Μια απόφαση για ένα χωράφι στο οποίο θα πρέπει να κτιστούν και να κατασκευαστούν αθλητικοί χώροι συνολικής έκτασης περίπου 2.000 μ² σε οικόπεδο 9.500 μ² όταν τα νόμιμα τετραγωνικά μέτρα που μπορεί να έχει σε αυτό το Ο.Τ.334 είναι μόλις 356 μ² ελεύθερος χώρος δόμησης.
Το σχετικό έγγραφο είναι το:
Είναι η δεύτερη φορά που συμβαίνει μια τέτοια "αλητεία". 
Σε προηγούμενη συνεδρίαση ο Δήμαρχος παρέσυρε πάλι, και μάλιστα διέγραψε Δημοτικό του Σύμβουλο που δεν συμφώνησε, για αγορά ενός χωραφιού στην μέση του πουθενά, με το σκεπτικό ότι πρέπει να χτιστεί σχολείο (7 Δημοτικό Αρτέμιδος). Σε ένα χωράφι που ζήτημα να έπαιρνε άδεια για μόλις δυο τσουλήθρες. Ένα χωράφι που με το ζόρι έκανε 200.000€ αλλά η απόφαση ήταν για 1 εκατομμύριο Ευρώ!!! Εκεί ήθελε να χτίσει σχολείο.
Μια απόφαση (241/2015 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου) στην οποία αλόγιστα παρέσυρε όλους τους Δημοτικούς του Συμβούλους. Και όμως με νομότυπες φαινομενικά διαδικασίες, αυτός ο Δήμαρχος το έφερε, χωρίς να ντραπεί καθόλου, και τους παρέσυρε σε παράνομα μονοπάτια. 
Παράνομα όπως αποδείχτηκε, διότι ο δήμαρχος χωρίς καμία σαφήνεια και επάρκεια δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει ότι είναι κατάλληλος ο χώρος για την στέγαση των παιδιών μας, όπως η αποκεντρωμένη περιφέρεια διαπίστωσε, γι αυτό και ακύρωσε την απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου για αγορά του συγκεκριμένου οικοπέδου.
Με ανάγκασε, προσπαθώντας να γλιτώσω αυτούς τους........ "καλοπροαίρετους" συμβούλους που το ψήφισαν από ΠΟΙΝΙΚΕΣ ευθύνες που σίγουρα θα είχαν και όχι γιατί δεν θέλω να γίνει σχολείο στην περιοχή, να προσβάλλω την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Εάν είχα εγώ άδικο, η προσφυγή θα είχε απορριφθεί και το έργο – αγορά χωραφιού θα προχωρούσε.
Ευχόμουνα να έχω κάνει λάθος και να απορριφθεί η προσφυγή. Αλλά το είχα ελέγξει με τους μηχανικούς του δημοτικού συμβουλίου και ήταν σίγουρο πως στο συγκεκριμένο κομμάτι γης δεν μπορούσε να χτιστεί σχολείο και το 1.000.000,00€ θα σπαταλιόταν, για την αγορά ενός χωραφιού που δεν θα είχαμε τι να το κάνουμε.
Το ζητούμενο είναι να βρει επιτέλους ο δήμαρχος, και να μην μας κοροϊδεύει πια, ένα οικόπεδο που να έχει τις προϋποθέσεις για να φτιαχτεί το 7ο δημοτικό σχολείο που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος.
Το ίδιο δυστυχώς πάει να γίνει και τώρα με τους χώρους που υποδεικνύουν για τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ενώ οι πολιτικοί μηχανικοί του δημοτικού συμβουλίου λεν ότι στο Ο.Τ.334 δεν αρκούν τα τετραγωνικά για να γίνουν νόμιμα αυτές οι εγκαταστάσεις, ο δήμαρχος και οι δημοτικοί του σύμβουλοι μας οδηγούν σε βιαστικές και λάθος αποφάσεις.
Περνάει ο καιρός και δυστυχώς κάθε μέρα σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο βλέπουμε να συμβαίνουν πράγματα και θάματα. Βλέπουμε να φέρνουν θέματα και να παίρνονται αποφάσεις που μοναδικό σκοπό έχουν το προσωπικό όφελος, προβολής και μεγαλομανίας, ενώ ξεχνούν ότι βρίσκονται εκεί για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των Δημοτών. Μόνο αυτό δεν κάνουν!
Ντρέπομαι γιατί το πιο θεμελιώδες πράγμα που έχει ο Δημοτικός Σύμβουλος είναι να τιμάει την ψήφο των δημοτών που τον ψήφισαν.
Παρόλο το προσωπικό κόστος που φέρνει αυτό σε εμένα και την παράταξή μου, εμείς θα διαφυλάξουμε τα χρήματα και τις ανάγκες των δημοτών.


Διαβάστε επίσης:
«Η ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑ» 

4 σχόλια:

  1. ποιος υποδικος υπαλληλος ειναι παντα διπλα του??? τα λογια ειναι φτωχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρειάστηκαν περίπου επτά μήνες από την εντολή στους αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ για τον σχηματισμό δικογραφίας εναντίον όσων εμπλέκονται στην μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και στην μη είσπραξη προστίμων και παράλληλα τον έλεγχο του πόθεν έσχες όσων βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά, για να έρθουν τα πρώτα αποτελέσματα.

    Η ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου των ερευνών έδειξε την εμπλοκή υψηλόβαθμου στελέχους της πολεοδομίας του πρώην Δήμου Σπάτων, για το οποίο φαίνεται να υπάρχουν και μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού.
    Οι ενδείξεις αυτές ήταν αρκετές για τον εισαγγελέα προκειμένου να ενεργοποιήσει την αυτόφωρη διαδικασία για την σύλληψη του υπαλλήλου.
    Στις άμεσες προτεραιότητες του εισαγγελέα μετά την σύλληψη του υπαλλήλου είναι, η ανακριτική διαδικασία που διεξάγεται να ρίξει φως και στην έρευνα της πρόσφατης φωτιάς στα υπόγεια του πνευματικού κέντρου Σπάτων όπου φυλάσσονταν το αρχείο της πολεοδομίας καθώς όπως όλα δείχνουν οι δύο υποθέσεις συνδέονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΣΕΜΑΣ ΡΕ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΕΤΑ ΦΟΝΟΥ? Ο ΑΡΧΙΛΗΣΤΗΣ ΑΠΑΤΩΝΑΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Κ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ ΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΤΡΕΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ,ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΛΟΥΤΣΑ Κ ΓΕΝΙΚΑ ΔΙΑΤΑΖΩ ΑΡΠΑΖΩ Κ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ Η ΛΟΥΤΣΑ Κ ΟΙ ΠΑΛΙΟΛΟΥΤΣΙΩΤΕΣ.ΑΝΤΕ ΧΡΗΣΤΑΚΗ ΜΑΖΕΜΕΝΑ ΣΤΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΕΙΣΑΙ Κ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΨΕΛΛΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΗΤΗ ΨΕΥΤΟΔΗΜΑΡΧΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να βριζόσαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να προσπαθήται να βγάζετε τα άπλυτα του ενός και του άλλου δεν κοιτάτε να αναβαθμήσεται τον τόπο σας. Δεν βλέπω ενδιαφέρων για τον προαστιακό, για το μετρό. Οι σεκιουριτάδες στην είσοδο απο τα Σπάτα το παίζουν και άγριοι και πρέπει να τους χρωστάμε ευγνωμοσύνη που μας αφήνουν να πηγαίνουμε στο αεροδρόμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου