Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Ρολόγια εμπνευσμένα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ρολόγια εμπνευσμένα από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό
Η xρονομέτρηση έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον κόσμο του αυτοκινήτου, έτσι δεν είναι μεγάλη έκπληξη ότι κατασκευαστές αυτοκινήτων σε συνεργασία με διάφορες εταιρείες έχουν
δημιουργήσει ξεχωριστά και όμορφα ρολόγια προβάλλοντας τους δεσμούς τους με την αυτοκινητοβιομηχανία.





Μερικά είναι κλασικά σχεδιασμένα, άλλα ενστερνίζονται την κομψή και μοντέρνα αισθητική του μηχανοκίνητου αθλητισμού και άλλα κυμαίνονται κάπου στο ενδιάμεσο. Δείτε μοναδικά ρολόγια εμπνευσμένα από γρήγορα αυτοκίνητα και θρυλικούς αγώνες.
PORSCHE DESIGN 1919 GLOBETIMER 1
PORSCHE DESIGN 1919 GLOBETIMER 1-640
Η Porsche Design είναι στο χώρο της κατασκευής ρολογιών από το 1972, έχοντας εργαστεί με διάφορες premium μάρκες ρολογιών, όπως Orfina Watches, IWC και Eterna. Αυτό το όμορφο κομμάτι είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο.
BREMONT JAGUAR MKI
BREMONT JAGUAR MKI-640
Η εταιρεία Bremont έχει τεχνικά στενότερους δεσμούς με τις αεροπορικές μεταφορές από ό,τι με τα αυτοκίνητα. Αλλά είναι επίσης πολύ περήφανη για τις βρετανικές της ρίζες, καθιστώντας τη σχέση της με την Jaguar απολύτως λογική. Πρόσφατα το τμήμα της, Special Operations κατασκεύασε έξι νέα κλασικά E-Type Lightweight coupe. Ως φόρο τιμής σε αυτά τα πανέμορφα κομμάτια, η Bremont δημιούργησε το Jaguar MKI. Το απλό αλλά εντυπωσιακό καντράν έχει σχεδιαστεί με βάση το μετρητή ταχύμετρου του E-Type.
LUMINOX TONY KANAAN CARBON PC CHRONOGRAPH
LUMINOX TONY KANAAN CARBON PC CHRONOGRAPH-640
Ένα στυλ ρολογιού δημιουργήθηκε από την εταιρεία Luminox για τον πρωταθλητή του Indy 500, τον Tony Kanaan. Είναι από πολυανθρακικό σύνθετο κάλυκα.
RALPH LAUREN AUTOMOTIVE 45MM CHRONOMETER
RALPH LAUREN AUTOMOTIVE 45MM CHRONOMETER-640
Είναι γνωστό ότι ο Ralph Lauren είναι φανατικός με τα αυτοκίνητα. Είναι μάλιστα υπερήφανος ιδιοκτήτης μίας εξαιρετικά σπάνιας Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe του 1938, από την οποία εμπνεύστηκε και το σχεδιασμό της σειράς του, Automotive ρολόγια χειρός. Το συγκεκριμένο αποτελεί ένα λιτό και κλασικό ρολόι, του οποίου το εσωτερικό θυμίζει το ξύλινο ταμπλό της Bugatti του.
REC WATCHES P-51 AUTOMATIC
REC WATCHES P-51 AUTOMATIC-640
Η εταιρεία REC Watches έχει αποκτήσει δημοτικότητα στους λάτρεις τόσο των ρολογιών όσο και σε αυτούς που αγαπούν τα αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας ελάσματα μετάλλου από αυτοκίνητα αντίκες- αρχικά του Mini Cooper και τώρα του πρωτότυπου Ford Mustang- στην παραγωγή των ρολογιών της. Το μοναδικό λοιπόν αυτό ρολόι έχει καντράν φτιαγμένο από τα τοιχώματα του αμαξώματος του Mustang του 1966.
BRM CORVETTE C7.R 24H CHRONOGRAPH
BRM CORVETTE C7.R 24H CHRONOGRAPH-640
Καμία εταιρεία σε αυτή τη λίστα δεν έχει μεγαλύτερη «εμμονή» με τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού από την BRM. Αυτό το ρολόι σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την Corvette Racing, αποτίοντας φόρο τιμής στο θρυλικό 24ωρο αγώνα αντοχής του Μαν.
AUTODROMO GROUP B AUTOMATIC
AUTODROMO GROUP B AUTOMATIC-640
Σε ένα αφιέρωμα στον συναρπαστικό κόσμο του θρυλικού Group B, η Autodromo σχεδίασε αυτό το ρολόι εστιάζοντας όχι μόνο στην οπτική αισθητική, αφού προσπάθησε να «χωρέσει» όσες τεχνικές καινοτομίες θα μπορούσαν να υπάρξουν σε ένα ρολόι κάτω των 1.000 δολαρίων. Είναι εξαιρετικά ελαφρύ, καθώς ζυγίζει μόνο 52 γραμμάρια.
TAG HEUER FORMULA 1 CALIBRE 5 AUTOMATIC
TAG HEUER FORMULA 1 CALIBRE 5 AUTOMATIC-640
TAG Heuer (η οποία ήταν γνωστή ως Heuer πριν αγοραστεί από TAG το 1985) έχει επίσης μια μακρά ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου, από την κατασκευή χρονόμετρων στα ταμπλό τη δεκαετία του ’30 μέχρι το φημισμένο Heuer Monaco από το οποίο έγινε διάσημη, το οποίο δημιούργησε ο Steve McQueen . Αυτό το μοντέλο της Formula 1 αποτελεί μία κλασική επιλογή.
GRAHAM SILVERSTONE STOWE RACING YELLOW
GRAHAM SILVERSTONE STOWE RACING YELLOW-640
Περιορίζεται σε μόνο 50 ρολόγια σε όλο τον κόσμο. Έχει ένα αθλητικό λουρί από καουτσούκ για να μοιάζει με ελαστικό. Το Graham Silverstone Stowe φωνάζει αυτοκίνητο. To συγκεκριμένο ρολόι δεν είναι για έναν λεπτό καρπό, αφού το καντράν του είναι 48 χιλιοστά.
ARMIN STROM RACING GRAVITY
ARMIN STROM RACING GRAVITY-640
Η γραμμή Armin Strom Racing περιλαμβάνει μια ενδιαφέρουσα σειρά ρολογιών που ενσωματώνουν υλικά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους μηχανισμούς των ρολογιών της.
CHOPARD G.P.M.H. POWER CONTROL
Chopard G.P.M.H-640
Η σχέση της Chopard με το μηχανοκίνητο αθλητισμό χρονολογείται πίσω στα μέσα της δεκαετίας του ’80, όταν η εταιρεία έγινε χορηγός στην επανεκκίνηση της κλασικής ιταλικής σειράς αγώνων Mille Miglia. Από τότε συνέχισε να δημιουργεί ρολόγια με ακριβώς τη σωστή δόση έμπνευσης από την αυτοκινητοβιομηχανία. Η λεπτομέρεια που έχει πάνω από τον αριθμό έξι θυμίζει μετρητή καυσίμων ενός αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μοντέλο από τιτάνιο και 18k ροζ χρυσό με ένα παραδοσιακό δερμάτινο rally-style λουράκι είναι πολύ στυλάτο.
HALDA RACE PILOT
HALDA RACE PILOT-640
Το τελευταίο της λίστας αυτής και ίσως το πιο συναρπαστικό προέρχεται από την σουηδική μπουτίκ ωρολογοποιίας Halda Watches. Αυτό το μοναδικό ρολόι διαθέτει δύο ξεχωριστές, εναλλάξιμες μονάδες μέτρησης: την ψηφιακή μονάδα φαίνεται (όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα), καθώς και μια μηχανική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου