Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Χάμιλτον: Είναι γελοίοι οι νέοι κανονισμοί!

Χάμιλτον: Είναι γελοίοι οι νέοι κανονισμοί!
Ο πρωταθλητής της F1, για πρώτη φορά τοποθετείται τόσο αρνητικά για όσα σχεδιάζονται από τη FIA, στο άμεσο μέλλον ώστε ν’ αλλάξει προς το καλύτερο η σημερινή εικόνα του σπορ.
Την προηγούμενη εβδομάδα από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ανακοινώθηκαν αλλαγές στις κατατακτήριες δοκιμές για το 2016 και μερικές ακόμη τεχνικές διαφοροποιήσεις ούτως ώστε τα μονοθέσια να γίνουν «πιο συναρπαστικά, με υψηλότερη αεροδυναμική απόδοση ώστε να πηγαίνουν ταχύτερα».
Οι αλλαγές περιλαμβάνουν διαφοροποιήσεις στο σχήμα των μονοθεσίων και φαρδύτερα ελαστικά. Συγκεκριμένα τα εμπρός ελαστικά θα είναι πιο φαρδιά από τα 245mm στα 305mm ενώ από τα πίσω ελαστικά από τα 325mm που βρίσκονται θα αυξηθούν στα 405mm. Επίσης το πλάτος του μονοθεσίου θα αυξηθεί από τα 1400mm στα 1600mm. Ειδικότερα η εμπρός αεροτομή θα φτάνει τα 1800mm και η πίσω τα 950mm. Αντίστοιχα θα αυξηθεί κατά 20kg το βάρος των μονοθεσίων και θα φτάσει τα 722kg ώστε να εφαρμοστούν οι νέοι κανονισμοί.




Ο Χάμιλτον αναφερόμενος στην αύξηση του βάρους τόνισε: «Αυτό είναι γελοίο. Τα μονοθέσια ήταν μια χαρά όταν ζύγισαν 600kg. Ήταν πιο εύκολο για τα ελαστικά. Όσο πιο βαρύ γίνεται το μονοθέσιο τόσο αυξάνει το φορτίο στα ελαστικά και τα ελαστικά ταλαιπωρούνται. Μετά ζητάμε από την Pirelli να φτιάξει καλύτερα ελαστικά, έχω άποψη γι’ αυτό και δε συμφωνώ με τις επιλογές που έχουν γίνει. Δε συμφωνώ με τις αλλαγές που έγιναν και έχουν γίνει πολλές τα τελευταία χρόνια αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συμβιβαστούμε. Θα έπρεπε οι οδηγοί να παίζουν πιο βασικό ρόλο σε όσα γίνονται. Να μας ρωτούν προτού αποφασίσουν καθώς έχουμε κάποιες ιδέες για το τι θα μπορούσε να βελτιωθεί ενώ ξέρουμε τι δεν είναι καλό στο μονοθέσιο. Υπάρχουν οδηγοί που αγωνίζονται για 10 ή και 15 χρόνια έχουν δει όλες τις αλλαγές και ξέρουν ποιες είναι αποδοτικές και ποιες όχι. Χρειαζόμαστε μάχες στην πίστα. Δεν ξέρω πως θα το πετύχουμε αλλά με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί ως τώρα δεν τα καταφέραμε».



Αναφερόμενος στο νέο σύστημα κατατακτήριων δοκιμών που τελικά θα εφαρμοστεί μάλλον από το Ισπανικό GP  (15/5) o Χάμιλτον τόνισε: «Δε νομίζω ότι θ’ αλλάξουν και πολλά για να είμαι ειλικρινής. Ελπίζω να μας εκπλήξει όλους ευχάριστα. Γενικά πρόκειται για την ίδια διαμόρφωση. Αρκεί να κάνεις το γρήγορο γύρο στην ώρα σου, απλά κάποιος θα αποκλείεται συνέχεια. Ελπίζω ότι ίσως θα είναι καλό για τους θεατές».

Ο Λιούις Χάμιλτον μαζί με το Νίκο Ρόσμπεργκ θα συμμετέχουν από αύριο μέχρι και την Παρασκευή στις δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν στην πίστα του Μοντμελό στη Βαρκελώνη.

Τάκης Πουρναράκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου