Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Τι περιλαμβάνει ο φετινός προϋπολογισμός

H νέα περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου
Κατά την ψήφιση του περσινού προϋπολογισμού η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου είχε δεσμευτεί δημόσια για ριζική και δραστική αναμόρφωσή του με περαιτέρω παρεμβάσεις που θα εστίαζαν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
Οι απώλειες για την πλειοψηφούσα παράταξη της Περιφέρειας Αττικής συνθέτουν τη μεγάλη διαφορά συγκριτικά με την ψήφιση και το περιεχόμενο του περσινού περιφερειακού προϋπολογισμού. Τον Οκτώβριο του 2014, η «Δύναμη Ζωής» είχε υπερψηφίσει συμπαγής τον προϋπολογισμό, παρά τις ενδοπαραταξιακές αντιδράσεις που στη συνέχεια κάμφθηκαν.




Ο προϋπολογισμός για το 2016 συνοψίζεται στην εικόνα του προϋ­πολογισμού για το 2015, που βασιζόταν στο κείμενο της διοίκησης Γ. Σγουρού. Παραμένουν οι κωδικοί για τα γήπεδα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού (20 και 7 εκατ. ευρώ αντίστοιχα). Ακόμη παραμένει ο κωδικός για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, με το κονδύλι να διπλασιάζεται (στα 4 από 2 εκατ. ευρώ). Θετική είναι η αύξηση έργων ομβρίων υδάτων και αντιπλημμυρικών έργων.
Κατά την ψήφιση του περσινού προϋπολογισμού η περιφερειάρχης Ρ. Δούρου είχε δεσμευτεί δημόσια για ριζική και δραστική αναμόρφωσή του με περαιτέρω παρεμβάσεις που θα εστίαζαν στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
«Οι μόνες αποφάσεις που υλοποιήθηκαν ήταν για τις μεταφορές των μαθητών, τις κουνουποκτονίες, τη γραφική ύλη και άλλα αναλώσιμα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας. Αναρωτιόμαστε: Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να δικαιολογήσει το κόστος λειτουργίας του περιφερειακού συμβουλίου;» είναι ένα από τα πιο αιχμηρά σημεία της παρέμβασης των πέντε περιφερειακών συμβούλων.

Στέργιος Ζιαμπάκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου