Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

ΤΑ ΘΑΜΑΤΑ & ΠΡΑΜΑΤΑ ΡΑΦΗΝΑΣ – ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Πράματα και θάματα συνέβησαν στο δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου τη Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Α) Η καθηγήτρια του ΕΜΠ που έχει αναλάβει σύνταξη μελέτης σχετικά με τη μεταφορά των λυμάτων των δύο δήμων Ρ-Π & Σ-Α που είναι εντολείς της, κ. Λοϊζίδου, προβάλλοντας κάποιες αιτίες έβαλε τελεία και παύλα στην σύνδεση με την Ψυττάλεια, αν και προ λίγων μόνο ημερών ο δήμαρχος Σ-Α κ. Μάρκου ζητούσε επισταμένως απόφαση για σύνδεση με την Ψυττάλεια, μάλιστα δε προεξοφλούσε και το αποτέλεσμα της Λοϊζίδου υπέρ της Ψυττάλειας.




Β) Ο αντιπεριφερειάρχης αν. Αττικής κ. Φιλίππου αποδόμησε τη θέση της κ. Λοϊζίδου λέγοντας «δεν υπάρχει πολιτική βούληση».
Γ) Το ΔΣ Ραφήνας-Πικερμίου ενήργησε ως λαγός του δήμαρχου Σπάτων-Αρτέμιδος. Γνωμοδότησε για χώρο που βρίσκεται στα διοικητικά όρια του όμορου δήμου Σ-Α, χωρίς προηγουμένως να έχει παρθεί καμιά απόφαση από τον ιδιοκτήτη Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος.
Δ) Η Λακαθέλα Κήπι, που κανείς δε γνώριζε ούτε τ’ όνομα ούτε την περιοχή, μέχρι που αιφνιδιαστικά εμφανίστηκε ως προτεινόμενη χωροθεσία για το ΕΕΛ,   θα χρειαστεί χρόνια και ζαμάνια για να γίνουν όσα απαιτούνται.
Ε) Το φουαγιέ της αίθουσας του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας ήταν «πανοκρατούμενο» απ’ τους αντιΚΕΛίτες, έγιναν σχετικά κόσμιες τοποθετήσεις των θεατών που ήταν κατά της ενέργειας αυτής, χάρις τις παρεμβάσεις των: αντιδήμαρχου κ. Αντώνη Παλπατζή και του δημοτικού συμβούλου κ. Μπάμπη Ζαφειρόπουλου.
ΣΤ) Η διαδικασία ήταν για γέλια. Πριν ρωτήσουν, ή τοποθετηθούν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι καλεσμένοι ομιλητές, ο πρόεδρος του Δ.Σ. έδινε το λόγο σε όποιον…πετιόταν… 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Προκαλεί κλαυσίγελο, να ψηφίζει το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας-Πικερμίου σχεδόν ομόφωνα, 22 υπέρ ένα «παρών» επί 23 παρόντων, η κατασκευή του ΕΕΛ να γίνει σε ένα χώρο που δεν του ανήκει κι ο «ιδιοκτήτης» του χώρου δήμος Σπάτων-Αρτέμιδας, να το μαθαίνει τελευταίος.
Είναι θλιβερό το γεγονός, οι υπεύθυνοι της κρατικής εξουσίας με το δήθεν μειλίχιο λόγο τους, να μην μπορούν ούτε να πείσουν, ούτε να επιβληθούν, ούτε καν και να τρομοκρατήσουν.
Άτιμο… μνημόνιο εσύ για όλα φταις…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑΤΟΣ  -  www.kirkinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου