Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Σύσκεψη για τη χωροθέτηση των ΚΕΛ στην Ανατολική Αττική

Ρένα Δούρου, Αττική
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνεχίστηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, η συζήτηση της Τρίτης, 8 Δεκεμβρίου 2015, στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία όλων των
εμπλεκόμενων φορέων, ήτοι του υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γ. Μπαλάφα, του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Ευάγγελου Καπετάνιου, του συμβούλου του ΥΠΕΣΔΑ, Χ. Γαργαρέτα, των συμβούλων του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Β. Λιόγκα και Β. Λαλιώτου, των δημάρχων Σπάτων – Αρτέμιδας, Δ. Μάρκου και Ραφήνας, Βασ. Πιστικίδη, της τεχνικού τους συμβούλου, καθηγήτριας ΕΜΠ, Μ. Λοϊζίδου, καθώς και του δημάρχου Μαρκόπουλου, Σωτ. Μεθενίτη, του Γενικού Διευθυντή της ΕΥΔΑΠ, Δ. Βουγιουκλάκη, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γ. Γαβρίλη, του Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής, Κ. Παπαχρυσοβέργη.




Πρόκειται για τη συνέχεια στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής, υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, της ευρείας σύσκεψης με θέμα τη χωροθέτηση των Κέντρων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ανατολική Αττική, ειδικά για τους δήμους Σπάτων – Αρτέμιδος και Ραφήνας – Πικερμίου, που έγινε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών, μετά από πρόσκληση του υπουργού ΥΠΕΣΔΑ, Π Κουρουμπλή, και με την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γ. Τσιρώνη, του υφυπουργού του υπουργείου Οικονομίας, Αλ. Χαρίτση, του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ, και των ΓΓ των υπουργείων και των δημάρχων Σπάτων – Αρτέμιδας, Δ. Μάρκου και Ραφήνας, Βασ. Πιστικίδη.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με δεδομένα τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στη χώρα από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (από τα μέσα Οκτωβρίου 2015) για την καθυστέρηση της εγκατάστασης ΚΕΛ στην περιοχή, τονίστηκε η ανάγκη ευθυγράμμισης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και η επιτακτική ανάγκη του προσδιορισμού της χωροθέτησης του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων. Η Περιφερειάρχης υπογράμμισε την ανάγκη για άρτιο και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό επεξεργασίας λυμάτων ενόψει της εξοικονόμησης νερού για άρδευση μέσω της επαναχρησιμοποίησής του, στο πλαίσιο λύσης του προβλήματος. Λύση που να πληροί επαρκέστερα τις προδιαγραφές προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Για περισσότερες πληροφορίες:
www.dinamizois.gr
www.renadourou.gr
Fb: /renaperifereia
Twitter: @renadourou

Το Γραφείο Τύπου, 9/12/15

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου