Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Πώς να βρείτε το σωστό μέγεθος στηθόδεσμου

Πώς να βρείτε το σωστό μέγεθος στηθόδεσμου
H πλειοψηφία των γυναικών έχουν πλήρη άγνοια σχετικά με το μέγεθος στηθόδεσμου που πρέπει να φοράνε ή απλά νομίζουν πως ξέρουν αλλά τελικά κάνουν λάθος!
Πώς θα υπολογίσετε το μέγεθος στηθόδεσμου που αντιστοιχεί στο σώμα σας:
Το μέγεθος σουτιέν αποτελείται απο 2 διαφορετικά σύμβολα: Πρώτα βάζουμε τον αριθμό (π.χ. 65 – 70 – 75 – 80 -85 -90 -95 -100κτλ), ο οποίος δείχνει την περιφέρεια της πλάτης μας. Στη συνέχεια βάζουμε το γράμμα με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. Α, Β, C, D, D/D ή E, F, G, H κτλ), το οποίο δείχνει το μέγεθος του στήθους μας και ονομάζεται διεθνώς Cup
Καλό θα είναι να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το συνδυασμό και στο τι συμβολίζει, γιατί συχνά γίνονται μεγάλα λάθη σε αυτό το σημείο.
Πάμε να δούμε τώρα πως εσείς μπορείτε μόνες σας να υπολογίζεται υπολογίσετε το μέγεθός σας:
Μετρήστε την περιφέρεια ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Για εκατοστά στρογγυλοποιήστε στο  πλησιέστερο νούμερο. Δηλαδή αν μετρήσετε 84 εκατοστά το μέγεθός σας είναι 85.




Στη συνέχεια μετρήστε το μπούστο σας  στο πιο «γεμάτο» σημείο του με ιδιαίτερη προσοχή φροντίζοντας η μεζούρα να είναι απόλυτα οριζόντια.
Σύμφωνα με τις μετρήσεις σας και με τη βοήθεια του πίνακα βρείτε το νούμερο σας.


Παράδειγμα:
Μέτρηση κάτω από το στήθος 89
Μέτρηση μπούστου 109
Το νούμερο του σουτιέν σας είναι το 90 D
Κάντε κλικ για να δείτε αναλυτικά τον πίνακα μεγεθών:
Τα 2 αυτά σύμβολα είναι απολύτως αλληλένδετα. Αν αλλάξει το μέγεθος στην πλάτη, πιθανόν να χρειάζεται και αλλαγή στο μέγεθος της cup…
Δηλαδή αν μια γυναίκα φοράει το μέγεθος 80 D πιθανόν να μπορεί να φορέσει και το μέγεθος 75 Ε ή το 85 C… είναι μεγέθη αντιστρόφως ανάλογα… όσο αυξάνουμε την πλάτη, τόσο μειώνουμε το στήθος…. Αυτό συμβαίνει γιατί οι εταιρίες που κατασκευάζουν στηθόδεσμους πάντα αυξάνουν λίγο και την cup στο ράψιμο όσο μεγαλώνει το μέγεθος στην περιφέρεια.
Απλά το 75 Ε θα είναι πιο στενό στην πλάτη, ενώ το 85 C πιο φαρδύ. Με λίγα λόγια το ιδανικότερο είναι να φοράμε ένα συγκεκριμένο νούμερο… Όμως πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν μας και την εφαρμογή της εκάστοτε εταιρίας… π.χ. τα Γαλλικά ειναι συνήθως λίγο πιο «μικροφτιαγμένα» σε σχέση με τα Ελληνικα.
Πώς θα καταλάβετε αν το σουτιέν που φοράτε είναι σωστό ή λάθος νούμερο:
Εαν δοκιμάσετε έναν στηθόδεσμο και ανεβαίνει στην πλάτη, χαλαρώστε τις τιράντες ή δοκιμάστε μικρότερο βασικό νούμερο. Πρέπει το πίσω μέρος του στηθόδεσμου να είναι στο ίδιο ύψος με το μπροστινό. Αν ανεβαίνει σημαίνει πως είναι μεγάλο στη περιφέρεια αρα χρειάζεστε μικρότερο νούμερο στον αριθμό κι όχι στην cup. Στην cup πιθανόν να χρειαστείτε και μεγαλύτερο αυτή τη φορά!
Ο σωστός στηθόδεσμος δεν πρέπει να πιέζει το στήθος. Εαν παρατηρήσετε ότι το στήθος «πετάγεται» διαλέξτε ένα νούμερο μεγαλύτερο. Είναι μικρό στην cup κι όχι στην πλάτη, αρά θέλετε μεγαλύτερο στην cup κι όχι στον αριθμό. Επίσης καλό είναι να μην επιλέγετε στηθόδεσμο που σας κάνει ίσα-ίσα, γιατί τις ημέρες που περιμένετε περίοδο και κατά τη διάρκεια που το στήθος είναι πρησμένο, δε θα σας κάνει. Υπολογίστε δηλαδή ότι 7-12 ημέρες το μήνα δε θα βρίσκετε στηθόδεσμο να βάλετε!
Χρειάζεστε μικρότερο νούμερο στην cup όταν ο στηθόδεσμος κάνει σακούλες στην περιοχή της μασχάλης.
Να αγοράζετε στηθόδεσμους που κλείνουν τέρμα δεξιά, στην τελευταία διαθέσιμη θέση δηλαδή, καθώς με τα πλυσίματα και τη διαρκή χρήση οι ραφές χαλαρώνουν και το εσώρουχο φθείρεται. Αν κλείνει τέρμα αριστερά εξ αρχής θα χαλαρώσει πολύ νωρίτερα και θα χρειάζεται αντικατάσταση!
Να ρυθμίζετε πάντα τις τιράντες να βρίσκονται στο ίδιο σημείο, ώστε το στήθος σας να είναι σε ευθύγραμμη θέση!
Επιλέξτε άνετους στηθόδεσμους για καθημερινή χρήση . Έτσι θα περιορίσετε τους ερεθισμούς στο δέρμα!
Φορέστε πάνω από τον στηθόδεσμο που δοκιμάζετε την μπλούζα σας για να δείτε πως εφαρμόζει και αν διαγράφει.
Γενικά, δοκιμάστε όσους στηθόδεσμους μπορείτε, μέχρι να βρείτε τον κατάλληλο για το στήθος σας.
Η μπανέλα του στηθόδεσμου θα πρέπει να ακουμπά το θωρακά σας κι όχι να βρίσκεται στον αέρα ή πάνω στο στήθος σας, τότε σημαίνει πως ο στηθόδεσμος είναι μεγάλος στην πλάτη, άρα χρειάζεστε μικρότερο νούμερο στον αριθμό κι όχι στην cup.

Μαριλένα Καλιβρετάκη (www.eimaimama.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου