Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Αρτέμιδα: Οι κάτοικοι, τα αεροπλάνα και τα καθαριστήρια

Πρώτη δημοσίευση: 12/10/2015
Αρτέμιδα: Οι κάτοικοι, τα αεροπλάνα και τα καθαριστήρια
Οι κάτοικοι της πολύπαθης Αρτέμιδας καθημερινά βιώνουμε την ανεξέλεγκτη παραβίαση όλων των κανονισμών για την εναέρια κυκλοφορία πάνω από την πόλη.
Πρόκειται για ένα θέμα που ταλανίζει την πόλη από την πρώτη στιγμή που απογειώθηκε το πρώτο αεροπλάνο.
Πολλοί ήταν αυτοί που ανακατεύτηκαν με το συγκεκριμένο θέμα και όλοι, σταδιακά, αποσύρθηκαν, υπόπτως ή σιώπησαν. Όταν άρχισε η εφημερίδα μας να ασχολείται με τα τοπικά θέματα του Δήμου Σπάτων, Αρτέμιδος, οι κινητοποιήσεις είχαν αρχίσει να ατονούν. 




Το αεροδρόμιο είχε αρχίσει να κάνει δωρεές όπως την διαμόρφωση του παραλιακού πάρκου, την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στον Αϊ Γιάννη, οχήματα για την ΕΟΜΑΚ, ασφαλτοστρώσεις δρόμων. Και οι  δωρεές σταμάτησαν μέχρι πρόσφατα που το Δημοτικό Συμβούλιο, στις 16/09/2015 Αποφάσισε ομόφωνα:
«Εγκρίνει την αποδοχή δωρεάς της Εταιρίας με την Επωνυμία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.», για μηχανολογικό εξοπλισμό και συγκεκριμένα δύο (2) μεταχειρισμένων αυτοκινούμενων αναρροφητικών σαρώθρων τύπου Cleango, κατόπιν της OL/COENC/Αρ.Πρωτ.273872/10-9-2015 επιστολή (αρ.απόφ.Ο.Ε.378/2015), όπως αναλυτικά αναφέρεται στο εισηγητικό μέρος της παρούσας απόφασης. Η παρούσα απόφαση έλαβε αριθμό 239/2015.» (ΑΔΑ: 7ΡΑΒΩ1Χ-Χ0Σ - Α.Δ.Σ._239/2015_Λήψη απόφασης περί αποδοχής δωρεάς αναρροφητικών σαρώθρων. )
Κοντεύουμε μήνα από την απόφαση αυτή. Σκούπες δεν βλέπουμε! Αλλά αυτές τις Σκούπες πότε θα τις δούμε επί το έργο; Μήπως θα τις πληρώσουμε "χρυσές" μέχρι να γίνουν "ετοιμοπόλεμες"; Πόσο σαράβαλα ήταν και δεν μπορούν να βγουν να καθαρίσουν; Φυσικά Σκούπα στην Αρτέμιδα δεν έχουμε δει ποτέ και ας πληρώνουμε αναλώσιμα, επισκευές συντήρηση. 
Από ότι φαίνεται άλλος ρουφάει τη κηροζίνη και άλλος ρουφάει τα λεφτά!

Τελικά, αν κάνουμε ένα πρόχειρο απολογισμό αυτές οι "δωρεές" είναι ψίχουλα μπροστά στο ποσό που αναλογεί από τις συμβατικές του υποχρεώσεις και τα πρόστιμα των εναέριων παραβιάσεων για τα οποία κανείς δεν μιλάει και κανείς δεν διεκδικεί. Όλοι μας καταλαβαίνουμε και φανταζόμαστε τι παίζεται κάτω από το τραπέζι. Κανένα στόμα από αυτά που έχουν την δύναμη δεν μιλάει γιατί είναι μπουκωμένο από τις παροχές των παραγόντων του αεροδρομίου.

Ο Δήμαρχος προεκλογικά υποσχόταν ομαλή συμβίωση με το αεροδρόμιο. από ότι φαίνεται το κατάφερε. Χορτάτος Δήμαρχος δεν μιλάει. Ζει αρμονικότατα με το αεροδρόμιο! Δεν κατοικεί στον Δήμο το πολύ μέχρι το Δημαρχείο πηγαίνει και φυσικά τώρα που τελείωσε το καλοκαίρι και το πανηγύρι με τις ξαπλώστρες δεν υπάρχει κανένας λόγος να επισκεφθεί την Αρτέμιδα.
Καμία πόλη στον κόσμο που έχει στα όριά της ένα τόσο μεγάλο αεροδρόμιο και μάλιστα Εθνικό Αεροδρόμιο δεν είναι σε αυτά τα χάλια.


Για το θέμα του Αεροδρομίου θα γυρίσω...και το καθαριστήριο θα είναι για αυτούς που έχουν "λερωθεί"

Υ.Γ. Οι Οικολόγοι χάθηκαν από την πόλη μας; Είχαμε έναν οικολόγο που ήταν πάντα πρώτος στις καταγγελίες είχε φτάσει, μάλιστα, να καταθέτει μέχρι και μηνύσεις κατά αντιδημάρχων. Τώρα τι έγινε; Με την νέα Δημοτική Αρχή "μπούκωσε" και αυτός;
Θα ξανά 'ρθω και σ' αυτόν...

2 σχόλια:

  1. Ο οικολογος τα βρηκε με τον δημαρχο ,τον αφινει να κανει αφισοκολησεις...ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δημαρχος τι κανει? δεν τον αφορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αρχειοθήκη ιστολογίου