Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Spell club στο Γκάζι

To Spell club που ήρθε το χειμώνα του 2015 να κάνει τη διαφορά. Εκεί που όλοι λέγαμε ότι το αθηναϊκό clubbing είχε πεθάνει και κανένα club δεν θα επιβίωνε ήρθε το Spell club restaurant
να τα ανατρέψει όλα και να αποτελέσει μονοπώλιο στα αθηναϊκά club και μοναδικό προορισμό για τους λάτρεις και τους fun των mega club καθώς πλέον η νέα τάση αφορά τα μικρά club ή bar καθώς η στροφή του κόσμου προς αυτά τα τελευταία 2 χρόνια οδήγησε στην εξαφάνιση των μέχρι πρότινος πολυπόθητων club του τύπου που αντιπροσωπεύει το Spell club restaurant.




Μέχρι και την Άνοιξη του 2014 στο κτήριο αυτό στην ιερά οδό στεγαζόταν ένα από τα πιο γνωστά club restaurant την Αθήνας, το Dream City, το οποίο τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του είχε βάλει τη σφραγίδα του για τα καλά στο χώρο της νυχτερινής εστίασης καθώς αποτελούσε το mega club το οποίο ήθελε να επισκεφθεί ο καθένας προκειμένου να διασκεδάσει ανεξαρτήτως μουσικών προτιμήσεων. Ύστερα από τέσσερα χρόνια επιτυχίας με πολλά μεγάλα event και παραγωγές αλλά και μόνιμα party το όλο αυτό story του Dream City έφθασε στο τέλος του κλείνοντας ένα επιτυχημένο κεφάλαιο στο αθηναϊκό clubbing. Το διαδέχθηκε το Spell club restaurant το οποίο από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας του αποτέλεσε άξιο διάδοχο του αλλά και επίπεδα ανώτερο. Ο ίδιος μεγαλοεπιχειρηματίας μετά από μια μεγάλη ανακαίνιση δημιούργησε μαζί με την ομάδα του club ένα απίστευτα μοντέρνο, διαμορφωμένο σε μοναδικό και πρωτοπόρο στυλ και ταυτόχρονα πανέμορφο club το οποίο το χειμώνα του 2014 -2015 εκεί που όλα τα mega club πέθαιναν λόγω κρίσης αλλά και της νέας τάσης της μόδας που έκανε τον κόσμο να στραφεί στα bar και τα κέντρα με live clubbing πρόγραμμα κατάφερε να ξεχωρίσει και να κάνει το κοινό να παραμιλά.

Το Spell club restaurant μας μάγεψε με ένα τρομερό πρώτο διήμερο λειτουργίας του και κοσμοσυρροή υπήρχε κάθε βράδυ λειτουργίας του στην ιερά οδό στο γκάζι με αποτέλεσμα να μπλοκάρει όλη η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο στο γκάζι. Μοναδικά party, τρομερά οπτικοακουστικά εφέ με καινούργια και πανάκριβα υποσυστήματα και φωτορυθμικά, χορογραφίες από τους καλύτερους χορευτές των club της Αθήνας που μαζεύτηκαν να σχηματίσουν την ομάδα του Spell club και οι καλύτεροι maître της Αθήνας στον ίδιο χώρο. Ένας συνδυασμός που οδήγησε σε μία ομάδα φωτιά. Τα party κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ήταν ο απόλυτος προορισμός καθώς τα Addiction, Catwalk και Sex Me Up κατάφεραν να ακουστούν και να μαθευτούν από όλους και όλοι να τα αναζητούν ασταμάτητα με το να κάνουν κρατήσεις και να παίρνουν τηλέφωνο αρκετές ημέρες πριν για να βρουν τραπέζι ή ακόμα και χώρο στο bar. Το ίδιο σκηνικό και κάθε δεύτερο Σάββατο με τα Expose party από τον 95,2 athens deejay που ο star deejay M. Tsaousopoulos πλαισιωνόταν από διαφορετικούς καλλιτέχνες και ερμηνευτές κάθε φορά προσφέροντας ένα μοναδικό show. Αρκετές ήταν και οι φορές που είχαν διοργανωθεί μεγάλα live από Έλληνες καλλιτέχνες δίνοντας ένα διαφορετικό νόημα στις Πέμπτες με το ελληνικό στοιχείο να επικρατεί. O Στέλιος Ρόκκος, η Πέγκυ Ζήνα, οι Onirama, οι Freaky Fortune και αρκετοί άλλοι βρέθηκαν στο club της ιεράς οδού 30 στα live που διοργάνωσαν ο dromos fm και η lampsi αντίστοιχα.

Το πρώτο μεγάλο event έγινε με το Sex Me Up rnb party να φέρνει ως guest τον παγκοσμίως γνωστό rapper Tyga. Μαζεύοντας έτσι Κυριακή βράδυ το Spell πάνω από 2500 άτομα να κάνει το club ένα γήπεδο, μία πραγματική αρένα. Ο κόσμος είχε τρελαθεί! Ουρές ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες. Όλοι όσοι βρέθηκαν εκείνο το βράδυ στο Spell club ακόμα θα το θυμούνται καθώς ένα τέτοιο event ήταν τόσο ξεχωριστό με ένα μοναδικό live show από τον ερμηνευτή της rap τον Tyga αλλά και από τα καφάσια με τις ακριβές σαμπάνιες που παραγγέλνανε οι πελάτες του club. Πλήθος επωνύμων παρευρέθηκε στο event αυτό αλλά και γενικότερα όλοι προτιμούσαν το Spell club για την διασκέδασή τους.

Περίπου τριάντα εβδομάδες λειτουργίας το club αυτό είχε ανοιχτές τις πόρτες του για το κοινό που το τιμούσε συνέχεια. Αρκετοί ήταν αυτοί που λέγανε στις αρχές ότι το μαγικό αυτό club θα σβήσει σύντομα μπροστά στον ανταγωνισμό όλων των άλλων club που είχανε μείνει ανοιχτά αλλά έγινε ακριβώς το αντίθετο. Όλοι οι ανταγωνιστές mega club σβήσανε τον Δεκέμβρη και το Spell club συνέχισε πρωτοπόρο έως και τον Απρίλιο!

Προς τα τέλη λειτουργίας του Spell club restaurant διοργανώθηκε ένα ακόμα μεγάλο event, το γνωστό σε όλους edm-house θαυμαστές το Massive Story. Μια σειρά από επιτυχημένα event ήρθε να αφήσει και αυτή το στίγμα της στο Spell. Με guest τους Sick Individuals το Massive Story πρόσθεσε άλλη μία επιτυχία στο βιογραφικό του αλλά παράλληλα και μία επιτυχία στο Spell. Μια Παρασκευή με edm, house, electro, dance ακούσματα προσέλκυσε το αθηναϊκό κοινό έτσι ώστε να είναι ακόμα μια φορά το club σε κατάσταση sold out ενώ την ίδια στιγμή άλλα μεγάλα club είχανε τα καλοκαιρινά τους opening party.

Μετά από 7 μήνες επιτυχίες, sold out, μεγάλα event και έχοντας τη θέση του μοναδικού mega club στην Αθήνα το Spell club restaurant το Σάββατο 25 Απριλίου έκανε ένα φαντασμαγορικό closing party με mainstream μουσικές επιλογές από τους djs που αποτελούσαν βασικό στοιχείο του όλο αυτό το καιρό. Μία καταπληχτική χρονιά έλαβε τέλος αφήνοντας συγκινήσεις και απίστευτες εμπειρίες. Ο τέλειος αποχαιρετισμός από 2000 κόσμο σε ένα club όπως του αρμόζει. Το καλοκαίρι του 2015 ρεπό για το Spell club restaurant καθώς σαν Spell δεν κατέβηκε παραλία όπως αρκετοί άλλοι. Όπως και να έχει ο βασιλιάς της Αθηναϊκής νύχτας δεν χάνει τη δύναμή του. Αδερφική συνεργασία έγινε με το Massroom poosilde club στον Άγιο Κοσμά.

Η συνέχεια παραμένει άγνωστη καθώς κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα γίνει για τη χειμερινή σεζόν 2015-2016, αν θα λειτουργήσει το club αυτό στον ίδιο χώρο. Όλοι προς το παρών διασκεδάζουν σε καλοκαιρινά club όπως το Balux Seaside και το Akanthus που αποτελούν τους δύο πρωτοπόρους στις επιλογές του αθηναϊκού κοινού. Από Σεπτέμβρη όμως και μετά τι θα γίνει αποτελεί μυστήριο. Όλοι θέλουν το Spell club πίσω να λειτουργεί και να συναρπάζει. Στο κτήριο της ιεράς οδού 30 να περνάνε τα βράδια τους όταν θέλουν να διασκεδάσουν. Όλοι περιμένουν την ανακοίνωση ότι το πανέμορφο αυτό club θα λειτουργήσει και θα αποτελέσει τον προορισμό για κάθε μουσικό κοινό είτε προτιμά την ελληνική μουσική, είτε τη ξένη είτε κάτι ενδιάμεσο. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά και το Spell club να ξανανοίξει τις πόρτες του και να προσφέρει στον χειμώνα μας νέες απίστευτες στιγμές, event και party ώστε κάνοντας την σεζόν 2015-2016 μοναδική και ο κόσμος να κάνει πάλι πανικό παίρνοντας τηλέφωνο για κρατήσει πολλές ημέρες πριν όπως και την πρώτη χρονιά καθώς η ποιότητα διασκέδασης, το όλο style του club και οι προσιτές στο κοινό τιμές αποτελούν το πλήρες πακέτο που επιθυμεί ο οποιοσδήποτε θέλει να διασκεδάσει.

1 σχόλιο:

Αρχειοθήκη ιστολογίου