Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

H Λαυρεωτική να μην μεταβληθεί σε πίσω αυλή της Αττικής

Γράφει ο Νεκτάριος Καλατζής
 Μετά την απροειδοποίητη και μονομερή ενέργεια της υπηρεσιακής κυβέρνησης να επιδιώξει να δημιουργήσει κέντρο ταυτοποίησης και φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Λαύριο, στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης τοποθετήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής εκ μέρους της ΝΔ, παρόντων εκπροσώπων και από άλλα κόμματα και τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει ψυχραιμία και σύνεση από όλους και το θέμα είναι αρκετά
ευαίσθητο και δεν χωρά μικροκομματικές σκοπιμότητες. Ο κ. Καλαντζής τόνισε ότι έχουμε εμπιστοσύνη στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Λαυρεωτικής, τόσο από την πλευρά της δημοτικής αρχής, όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. 




Πριν πάρει το οποιοδήποτε κόμμα θέση, ακόμη και λίγες ώρες πριν τις εκλογές, θα πρέπει να ακουστεί η τοπική κοινωνία του Λαυρίου πρώτα και τα όργανα που την εκπροσωπούν και μετά με σύνεση να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες. Η αγωνιστικότητα της Κερατέας στο θέμα των απορριμμάτων τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί οδηγό για όσους επιδιώκουν την υποβάθμιση της Λαυρεωτικής, χωρίς σε καμία περίπτωση να συγκρίνονται τα δύο θέματα, αφού στην προκειμένη περίπτωση αφορά ανθρώπους. Όσοι έχουν πάει στις εγκαταστάσεις του πρώην εργοστασίου της ΠΥΡΚΑΛ, θα διαπιστώσουν ότι εκεί δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δημιουργηθεί χώρος υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών, με ανθρώπινες συνθήκες, για εκατοντάδες ανθρώπους που ενδεχομένως θα μετακινηθούν εκεί. Ο χώρος είναι ακατάλληλος και η λογική της σημερινής κυβέρνησης ότι σε ένα μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκατάστασης είναι άνευ σοβαρότητας, σε μια περιοχή που και ξέρει και φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες μετανάστες, όπως με το κέντρο υποδοχής προσφύγων, ενώ εκεί έγιναν οι εγκαταστάσεις της ΔΕΗ για την ηλεκτροδότηση της Αττικής, με περιβαλλοντική επιβάρυνση για την πόλη. Το Λαύριο με το λιμάνι του μπορεί να αποτελέσει τον μοχλό ανάπτυξης της Νοτιοανατολικής Αττικής, αφού γειτνιάζει τόσο με την Αττική Οδό, όσο και με το διεθνές αεροδρόμιο.

Ο Νεκτάριος Καλαντζής κλείνοντας την τοποθέτησή του επανέλαβε την άποψη ότι δεν μπορεί να γίνει στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ το κέντρο υποδοχής και είπε πως είναι σίγουρος ότι το δημοτικό συμβούλιο Λαυρεωτικής θα πράξει τα δέοντα σε μελλοντικές ενέργειες που θα επιδιώξουν τόσο την υποβάθμιση του Λαυρίου, όσο και στην υποβάθμιση των ανθρώπινων ψυχών, που ορισμένοι θέλουν να ΄΄ξεφορτωθούν΄΄ σε ένα εργοστάσιο πυρομαχικών στην άκρη της Αττικής. 
*Ο Νεκτάριος Καλαντζής είναι Οικονομολόγος, Κοινωνιολόγος, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης και ο πρώτος που μελέτησε την ανάπτυξη του λιμένος Λαυρίου σε συνδυασμό με τις αναπτυξιακές προοπτικές της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής (Master στη Ναυτιλία από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς). Πήρε το λόγο στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λαυρεωτικής που διεξήχθη στο Παλαιό Μηχανουργείο στις 16 Σεπτεμβρίου, εκπροσωπώντας την παράταξη της ΝΔ, ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου