Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Κάιρο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο ιταλικό προξενείο

Κάιρο: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από μεγάλη έκρηξη στο ιταλικό προξενείο
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά, έπληξε το ιταλικό προξενείο - Τουλάχιστον ένας νεκρός και πέντε τραυματίες
Μία τεράστια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κέντρο του Καΐρου, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.




Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση, τα αίτια της οποίας δεν είναι ακόμη γνωστά, έπληξε το ιταλικό προξενείο.

Το προξενείο ήταν κλειστό την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου στις 06:30 (τοπική ώρα, 07:30 ώρα Ελλάδας). Όπως δήλωσαν ιατρικές πηγές στο Γαλλικό πρακτορείο, δύο αστυνομικοί που φρουρούσαν το κτίριο έχουν τραυματιστεί, καθώς και τρεις περαστικοί.

Τουλάχιστον ένα άτομο σκοτώθηκε από την επίθεση, μεταδίδει η Daily Mail.

Αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε στο αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο MENA ότι ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο προκάλεσε την έκρηξη, για την οποία δεν έχει κανείς αναλάβει ακόμα την ευθύνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την ανατροπή από τον στρατό το 2013 του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις τζιχαντιστών στην Αίγυπτο, με στόχο κυρίως τις δυνάμεις ασφαλείας.

Την ευθύνη για τις επιθέσεις αναλαμβάνουν οργανώσεις που λένε ότι δρουν σε αντίποινα για την αιματηρή καταστολή των υποστηρικτών του Μόρσι από τις αιγυπτιακές αρχές..

O Αιγύπτιος δημοσιογράφος Omar Elhady δημοσίευσε φωτογραφίες στον λογαριασμό του στο Twitter που απεικονίζουν την ζημιά που προκλήθηκε στο ιταλικό προξενείο στην οδό Γαλαά, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σημείο της έκρηξης.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου