Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Δημόσια, Ανοικτά!!! Ουρητήρια στην Αρτέμιδα

Δημόσια, Ανοικτά!!! Ουρητήρια στην Αρτέμιδα
Το Αεροδρόμιο, με άδεια της Νομαρχίας, επί δημαρχίας Αλτιπαρμάκη, (προ επταετίας περίπου), στο κέντρο της Αρτέμιδος,
(μπροστά από το ξενοδοχείο Μέδουσα) κατασκεύασε μια παιδική χαρά και ένα καλαίσθητο μικρό ξύλινο κτίριο. Σκοπός του κτιρίου ήταν να χρησιμοποιηθεί για δημοτικό ιατρείο. Παραμένει άγνωστο γιατί ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε γι αυτό το σκοπό.




Αρχικά στεγάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο και στη συνέχεια, επί δημαρχίας Χρήστου Μάρκου, χρησιμοποιήθηκε ως Ανταλλακτήριο Ειδών και χώρος συγκέντρωσης τροφίμων της Οργάνωσης «Κοινωνική Αλληλεγγύη». 

Όταν η τελευταία, απέκτησε δικό της χώρο, το κτίριο παρέμεινε κλειστό και στη βορρά επιτήδειων. (Έσπασαν πόρτες παράθυρα, κατέστρεψαν την τουαλέτα). Σήμερα, αφού δεν έμεινε τίποτε χρήσιμο για να παρθεί, ο εξωτερικός χώρος του χρησιμοποιείται ως ουρητήριο, ανδρών και γυναικών, (βλέπε φωτο). 
Αυτή η εστία μολύνσεως, βρωμιάς και αθλιότητας απέχει λίγα εκατοστά μακριά από την παιδική χαρά, όπου καθημερινά την επισκέπτονται δεκάδες μικρά παιδιά με τις μητέρες τους.
Κατά την άποψη πολλών δημοτών, υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις: α) να κατεδαφιστεί και να επεκταθεί η παιδική χαρά, β) να χρησιμοποιηθεί ως Γραφείο Πληροφοριών του Δήμου, αφού πρώτα εξασφαλιστεί η διαφύλαξη του χώρου, και, γ) να δοθεί για εκμετάλλευση σε ιδιώτη, αποκτώντας ο Δήμος κάποιο μικρό έσοδο και συνάμα να εξαφανιστεί μια ντροπή στην είσοδο της πόλης.
Ελπίζουμε ότι ο Δήμαρχος θα επιληφθεί του θέματος, ατάκα και επί τόπου, που λέει ο λαός.

Από τον Δημήτρη Πνευματικάτο - www.dimotisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου