Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Την σκότωσε επειδή έκανε θόρυβο το skateboard του γιου της

Βρετανία: Την σκότωσε επειδή έκανε θόρυβο το skateboard του γιου της
Ένα πρωτοφανές περιστατικό δολοφονίας που είχε συγκλονίσει τη βρετανική κοινή γνώμηΣοκ είχε προκληθεί τον περασμένο
Δεκέμβριο στο βόρειο Λονδίνο από την τραγική κατάληξη που είχε η διαφωνία μεταξύ δυο γειτόνων.

Οι δυο γείτονες,  η 45χρονη Alison Morrison  και ο 48χρονος γείτονας της, Trevor Gibbon, είχαν για καιρό διαφωνία για διάφορα θέματα. Τον  περασμένο Δεκέμβριο η  45χρονη βρέθηκε νεκρή με δεκάδες μαχαιριές από τα χέρια του  Trevor Gibbon. Το φονικό είχε γίνει περίπου 500 μέτρα μακρυά από τα σπίτι τους.




Σύμφωνα με το δικαστήριο ο  48χρονος γείτονας της, Trevor Gibbon, προχώρησε στην αποτρόπαια δολοφονία της Alison Morrison καθώς τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε το skateboard του γιου της.

Οι διαφωνίες μεταξύ τους ήταν πολλές. Όπως κατέθεσαν οι ένορκοι πάντα ο 48χρονος έβρισκε διάφορα προβλήματα για να προκαλέσει «φασαρίες» στην γειτονιά και κυρίως με την οικογένεια της άτυχης γυναίκας.

Η Alison Morrison που ήταν μητέρα ενός 16χρονου αγοριού, του Κόρι, είχε διευθυντική θέση σε οργάνωση προστασίας καταναλωτών και είχε στο ενεργητικό της πλούσια εθελοντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Γείτονες είχαν καταθέσει  στους αστυνομικούς πως είχε προηγηθεί μεταξύ του θύματος και του Gibbon έντονη διαμάχη για το μικρό δρομάκι που μοιράζονταν τα σπίτια τους και ενίοτε τον χρησιμοποιούσαν ως χώρο στάθμευσης. Η διαμάχη ξέσπασε όταν το τοπικό συμβούλιο αποφάσισε να το πεζοδρομήσει και από τότε, φέρονταν να τσακώνονταν συχνά για το ποιος δικαιούται να σταθμεύει εκεί το αυτοκίνητό του.

Μάλιστα, ένας μάρτυρας, δήλωσε: «Καθόμουν στο δωμάτιό μου και άκουσα φωνές. Νόμιζα πως ήταν απλά κόσμος που χαζολογούσε. Αλλά στην τρίτη κραυγή έτρεξα έξω και είδα τον δράστη πάνω της». «Ηταν κάτω και ο άνδρας από πάνω της. Είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στα χέρια του, το είδα να γυαλίζει. Αυτό συνεχίστηκε για περίπου ένα λεπτό, τουλάχιστον ένα λεπτό. Ηταν τόσο λυπηρό, τόσο απαίσιο» πρόσθεσε.

Μάλιστα, πριν από έναν χρόνο, η σύντροφος του Gibbon, έδωσε στους γείτονες χειρόγραφο σημείωμα με το οποίο τους ενημέρωνε ότι εκείνη και ο 48χρονος έχουν εγκαταστήσει κύκλωμα με κάμερες ασφαλείας, ώστε να τους αποτρέψουν να σταθμεύσουν στο μικρό δρομάκι.

«Αυτό (ο καβγάς) γινόταν για περίπου δύο χρόνια. Τη μία έβαζαν κάμερες ασφαλείας και την άλλη αναβόσβηναν φωτάκια για να δείχνουν ότι τους ενοχλούμε» δήλωσε ένας άλλος γείτονας.

Η Morrison που ήταν μητέρα ενός 16χρονου αγοριού, του Κόρι, είχε διευθυντική θέση σε οργάνωση προστασίας καταναλωτών και είχε στο ενεργητικό της πλούσια εθελοντική και φιλανθρωπική δραστηριότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου