Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΣΠΑΤΑ - Συνάντηση Γιώργου Μαυρωτά με το Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου

ΣΠΑΤΑ - Συνάντηση Γιώργου Μαυρωτά με το Δήμαρχο Δημήτρη Μάρκου
Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Μαυρωτάς επισκέφθηκε το Δημαρχείο Σπάτων – Αρτέμιδος όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Μάρκου και τον
Προϊστάμενο του Τμήματος Εσόδων και Περιουσίας κ. Χρήστο Ιωαννίδη.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει ο μεγάλος σε έκταση δήμος των Σπάτων-Αρτέμιδος τόσο για τη δημοτική κοινότητα Σπάτων-Λούτσας όσο και για τη δημοτική κοινότητα της Αρτέμιδας.




Στο πλαίσιο της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης, ο Δήμαρχος κ. Μάρκου στάθηκε στο ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή ζήτημα του αποχετευτικού συστήματος και τις ενέργειες που γίνονται και πρέπει να γίνουν προκειμένου να διευθετηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Προφανώς όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι είναι απαγορευτικό και δε μπορεί να αποτελέσει λύση η διοχέτευση λυμάτων προς τη θάλασσα.
Τόσο ο κ. Μάρκου όσο και ο κ. Ιωαννίδης αναφέρθηκαν στην ανάγκη αναβάθμισης και χρήσης των υφιστάμενων ημιτελών και παρατημένων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αρτέμιδας οι οποίες εδώ και χρόνια ρημάζουν κι έχουν γίνει εστία μόλυνσης. Μάλιστα η περιοχή της Αρτέμιδας δε διαθέτει κανένα χώρο ο οποίος να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άθληση. Επ’ αυτού ο κ. Μαυρωτάς επεσήμανε ότι εφόσον υπάρχουν οι πόροι, οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες εκ μέρους των συναρμοδίων υπηρεσιών πρέπει να περαιωθούν άμεσα και το Ποτάμι θα προσπαθήσει ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
Στη συνέχεια θίχθηκε το ζήτημα της επάρκειας σχολικής στέγης και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρτέμιδας όπου ενώ ο μόνιμος πληθυσμός έχει αυξηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχουν αντίστοιχες υποδομές. Εξετάζεται η χρηματοδότηση για τη ανέγερση ενός νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου και αναδείχθηκε η αναγκαιότητα ίδρυσης ενός δεύτερου λυκείου καθώς στο μοναδικό λύκειο της περιοχής φοιτούν αυτή τη στιγμή 450 μαθητές!
Επίσης έγινε αναφορά σε συγκεκριμένες ενέργειες τις οποίες έχει αναλάβει ο δήμος για την προσέλκυση νέων επενδυτικών σχημάτων και επενδύσεων στην περιοχή των Σπάτων αλλά δυστυχώς η περιρρέουσα και παρατεταμένη αρνητική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και το κακό οικονομικό κλίμα εμποδίζει τέτοιες πρωτοβουλίες να προχωρήσουν, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν.
Τέλος συζητήθηκε και το ζήτημα της επάρκειας αστυνόμευσης και της διατήρησης του αστυνομικού τμήματος Αρτέμιδας καθώς είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή με διευρυμένες ανάγκες.

Περισσότερα: www.rpn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου