Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ιταλία: Αυτή είναι η Ελληνίδα Αριάννα Ακριβούλη που πέθανε κατά τη διάρκεια εξωσωματικής

Ιταλία: Αυτή είναι η Ελληνίδα Αριάννα Ακριβούλη που πέθανε κατά τη διάρκεια εξωσωματικής
«Είμαστε συγκλονισμένοι, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», λέει η αδελφή της
 Αλεσάντρα στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης - Τι λέει ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της  Ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία για το τραγικό συμβάνΗ λαχτάρα της να κάνει το μεγαλύτερό της όνειρο πραγματικότητα την οδήγησε στην απόφαση να αποκτήσει παιδί μέσα από τη διαδικασία της εξωσωματικής. Η 38χρονη Αριάννα, μία γυναίκα στα 38 της μόλις χρόνια, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι το νήμα της ζωής της θα κοβόταν τόσο άδικα και πρόωρα, όταν εκείνη θα περνούσε το κατώφλι ιατρείου προκειμένου να κάνει εξωσωματική γονιμοποίηση για να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρο της ζωής της, να γίνει μητέρα.






Η Αριάννα Ακριβούλη, μόνιμη κάτοικος Ιταλίας, σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης φέρεται να έχασε την ζωή της κατά την διάρκεια διαδικασίας απορρόφησης του ωοθυλακικού υγρού. Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα και δυο γιατροί του νοσοκομείου του Κονβερσάνο έχουν κληθεί για να απολογηθούν για συνέργεια σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ παράλληλα σχετική έρευνα ξεκίνησε και από το υπουργείο Υγείας, κατόπιν εντολής της αρμόδιας υπουργού Μπεατρίτσε Λορεντσίν, που απέστειλε στο Κονβερσάνο της Απουλίας ομάδα ειδικών για να εξακριβώσουν τα αίτια του θανάτου της γυναίκας.



Οι δυο γιατροί, μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, υποστήριξαν ότι ο θάνατος προήλθε από επιπλοκές τις οποίες και δεν θα μπορούσαν να προβλέψουν, όμως παραδέχτηκαν, πως δεν είναι σε θέση να αναφέρουν την ακριβή αιτία των επιπλοκών αυτών. Οι εισαγγελικές αρχές του Μπάρι αναμένουν περαιτέρω στοιχεία από την νεκροψία της άτυχης γυναίκας.

Την καταγγελία έκανε ο Ελληνας 83χρονος πατέρας της Αριάννας Ακριβούλη στους καραμπινιέρους ενώ η αδελφή της Αλεσάντρα δεν μπορεί ακόμη να συνειδητοποιήσει τη φρικτή τραγωδία και το γεγονός ότι η αδελφή της δεν ζει πια.

Θρίλερ στην Ιταλία
«Είναι πολύ τραγικό το συμβάν, συζητείται σε όλη την Ιταλία, έχει διαταχθεί ενδελεχής έρευνα της υπόθεσης», λέει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr ο προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στην Ιταλία, Γιώργος Μάμαλος.

Όπως ο ίδιος τονίζει, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί στα ιταλικά μέσα, πρόκειται για μία Ελληνίδα κοπέλα με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ιταλίδα, η οποία και γεννήθηκε στην Ιταλία και ως εκ τούτου έχει την ιταλική υπηκοότητα. «Αυτό μάθαμε δεν προσπάθησε κάποιος να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας να μας ζητήσει βοήθεια για αυτό που προέκυψε και είναι λογικό διότι από τη στιγμή που η κοπέλα έχει την ιταλική υπηκοότητα εμείς δεν εμπλεκόμαστε», θα σημειώσει ο κ. Μάμαλος. Ακούστε πώς ο ίδιος περιγράφει το τραγικό περιστατικό, που έκοψε το νήμα της ζωής της 38χρονης Αριάννας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου