Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει, για πρώτη φορά, τις πόρτες του στο κοινό

Τετραήμερες εκδηλώσεις από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου
Τις ημέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.
Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος ανοίγει, για πρώτη φορά, τις πόρτες του στο κοινό, με 4 ημέρες - και νύχτες - εκδηλώσεων, από τις 21 έως τις 24 Ιουνίου.  Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια «μικρογραφία» του μέλλοντος, μέσα από ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα αντανακλά τον πλούσιο προγραμματισμό της μετέπειτα λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).




4 ημέρες, και νύχτες, εκδηλώσεων, οι οποίες θα αντανακλούν το πολυδιάστατο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που θα φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, όταν αυτό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, προσκαλώντας τους επισκέπτες σε μία ‘μικρογραφία του μέλλοντος’.

Μουσική, Φωτογραφία, Αρχιτεκτονική, Αθλητισμός, Περιβάλλον, Δημιουργικά εργαστήρια, Ολονύχτιες προβολές Video-Art, Βραδινός αγώνας δρόμου, Τέχνη, Μαγεία & Εκπλήξεις!

Ώρες λειτουργίας:

Κυριακή 21 Ιουνίου: 18:00 – 23:00
Δευτέρα 22 Ιουνίου: 18:00 – 06:00
Τρίτη 23 Ιουνίου: 18:00 – 06:00
Τετάρτη 24 Ιουνίου: 18:00 – 06:00

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Παρόλο που κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων δεν θα τελούνται εργασίες, ο χώρος (συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου) είναι εργοταξιακός και προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, κανόνες ασφαλείας.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016
Στη συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των τετραήμερων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, στο κατάμεστο από κόσμο Κέντρο Επισκεπτών, η διοικητική διευθύντρια του ΚΠΙΣΝ, Έλλη Ανδριοπούλου, ανέφερε πως το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.


Το ΚΠΙΣΝ εκτιμάται πως θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017. «Όπως κάθε τι νέο, θα χρειαστεί χρόνος για να γίνει μέλος της κοινότητας και ν’ αγαπηθεί» ανέφερε χαρακτηριστικά στη σύντομη ομιλία του ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Πολιτισμού, Γιάννης Τροχόπουλος. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η φύτευση του λόφου με 600 δέντρα και 62.000 θάμνους, ενώ απομένει να ολοκληρωθεί η φύτευση των πράσινων δωμάτων της Βιβλιοθήκης και της οροφής στο κτήριο στάθμευσης. Θα ακολουθήσει η Εσπλανάδα. Ως το τέλος του 2015, θα έχουν ολοκληρωθεί οι παιδικές χαρές, οι οποίες θα έχουν διαβαθμίσεις ανάλογα με την ηλικία και παιχνίδια διαδραστικά, σύμφωνα με τις σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους.


YIORGIS YEROLYMBOS

Σε εξέλιξη βρίσκεται και η κατασκευή του καναλιού μήκους 400 και πλάτους 30 μέτρων, η οποία θα ολοκληρωθεί σε περίπου 4 μήνες. Δεξιά και αριστερά από τα κανάλι θα υπάρχουν δυο δεντροστοιχίες με 180 πλατάνια, μεγάλα τόσο σε ύψος όσο και σε ηλικία.
Στο κτήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης έχει ολοκληρωθεί ο Πύργος Βιβλίων και βρίσκονται υπό κατασκευή τα μπαλκόνια που θα τον πλαισιώσουν, ενώ έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί οι γυάλινες όψεις του κτηρίου.



Ο θόλος της Λυρικής Σκηνής έχει ολοκληρωθεί, το ενεργειακό στέγαστρό της - το οποίο θα αποκτήσει δέκα στρέμματα φωτοβολταϊκού πάνελ - θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο, ενώ πρόκειται για εξαιρετικά σύγχρονο και σύνθετο έργο, από τα λίγα στον κόσμο. Τέλος, το ξέφωτο - εκεί όπου θα παρουσιαστούν οι συναυλίες από τις 21 ως τις 24 Ιουνίου - φθάνει τα 4,5 στρέμματα και φέρει χλοοτάπητα.
  Για 4 ημέρες και νύχτες, η καρδιά της πόλης θα χτυπά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος
Τις ημέρες αυτές, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος θα υποδεχτεί τους πρώτους του επισκέπτες με ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, ενώ η είσοδος θα είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.  Για λόγους ασφαλείας, καθώς ο χώρος είναι ακόμη εργοταξιακός, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  Η συμμετοχή σε ορισμένες εκδηλώσεις θα γίνεται με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανέμονται την ίδια ημέρα, στον χώρο του Πάρκου.


YIORGIS YEROLYMBOS
Οι τετραήμερες εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ εστιάζουν σε τέσσερις βασικές θεματικές ενότητες - Τέχνες, Άθληση, Εκπαίδευση και Βιωσιμότητα -, μέσα από τις οποίες αντανακλάται η φιλοσοφία ολόκληρου του έργου: ανοιχτή πρόσβαση όλων, ανεξαιρέτως, των πολιτών σε έναν σύγχρονο, φιλόξενο και ανοιχτό χώρο, όπου η μουσική, το θέατρο και οι τέχνες θα συνδιαλέγονται με την αναψυχή, την έρευνα, τη φύση και την άθληση.



Για τέσσερις ημέρες και νύχτες, το ΚΠΙΣΝ θα μεταμορφωθεί σε μία ζωντανή σκηνή, όπου καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα χορέψουν, θα τραγουδήσουν και θα δώσουν πρωτοποριακές παραστάσεις, ορισμένες εκ των οποίων παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, ο χώρος θα μετατραπεί σε ένα υπαίθριο σινεμά με προβολές video art, σε ένα επιδαπέδιο σκάκι, σε ένα πολυμορφικό γήπεδο άθλησης και σε ένα δημιουργικό πεδίο, όπου δεκάδες εργαστήρια θα ενεργοποιήσουν όλες τις αισθήσεις μας.

Το πρόγραμμα των 50 περίπου εκδηλώσεων που θα φιλοξενηθούν στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, διαμορφώθηκε με την πολύτιμη συμβολή δεκάδων συνεργατών και φίλων του ΚΠΙΣΝ από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους και τη δημιουργικότητά τους και συστρατεύτηκαν σε ένα κοινό σκοπό: τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα εμπνεύσουν το κοινό, θα του εμφυσήσουν την αισιοδοξία του έργου και θα το προσκαλέσουν να γνωρίσει ακόμα καλύτερα το ΚΠΙΣΝ που έρχεται στη ζωή μας. Όλες οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αναλυτικά

Για να εκτυπώσετε το αναλυτικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου