Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Μπορεί ο υπολογιστής να καταλάβει τα συναισθήματά μας;

Μπορεί ο υπολογιστής να καταλάβει τα συναισθήματά μας;
Μια εκδήλωση… κομμένη και ραμμένη στα μέτρα όσων λατρεύουν την τεχνολογία και τα επιτεύγματά της. Εάν ανήκεις κι εσύ στους…
geeks αυτής της πόλης, τότε σήμερα στις 19:00 θα πρέπει να βρίσκεσαι στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εκεί, η SciFY και ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας InnovAthens πραγματοποιούν την 4η SciFY Academy με θέμα την «Ανάλυση Συναισθήματος… για υποψιασμένους».




Θέμα της είναι όσα μπορούμε να πετύχουμε με τη χρήση τεχνολογιών Sentiment Analysis, ενώ θα υπάρχουν και παραδείγματα συγκεκριμένων εφαρμογών. Φυσικά μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση προκειμένου να λυθούν απορίες και θα συζητηθούν τα συγκεκριμένα παραδείγματα.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε σπουδαστές σχολών πληροφορικής και νέων τεχνολογιών, σε άτομα που ασχολούνται με τη διαφήμιση, την ψυχολογία καταναλωτών και γενικότερα το Marketing, και σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν αν τελικά ο υπολογιστής μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματα μας.

Για τους μη γνωρίζοντες, η SciFY Academy είναι μία σειρά παρουσιάσεων για την ελεύθερη διάχυση της γνώσης όπου οργανώνεται από τη μη-κερδοσκοπική SciFY και είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η τέταρτη εκδήλωση γίνεται με τη συνεργασία του InnovAthens και την παρουσίαση θα κάνει ο Κωνσταντίνος Χανδρινός, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας i-sieve Τechnologies, και πρώην ερευνητής στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος. Στην παρουσίαση ο κ. Χανδρινός θα εστιάσει στις βασικές τεχνολογίες του sentiment analysis και στο πως λειτουργούν.

Οπως κάθε φορά, θα προηγηθεί δεκάλεπτη mini-παρουσίαση όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού Ερευνητικής Δημοσιογραφίας από την Ελίνα Μακρή και θα βραβευθεί ο νικητής του διαγωνισμού. Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, ενώ μπορείς να δεις το αναλυτικό πρόγραμμά της με ένα κλικ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου