Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Πώς να προφυλάξω το παιδί μου από τα τσιμπήματα των κουνουπιών;

Πώς να προφυλάξω το παιδί μου από τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
Το καλοκαίρι μαζί με τις υψηλές θερμοκρασίες και τους καύσωνες κάνουν την εμφάνισή τους και τα κουνούπια!
Τι μπορούμε να κάνουμε για να εξαφανίσουμε τα τσιμπήματα και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το παιδί μας;




Καλό είναι όταν έχουμε παιδιά στο σπίτι να αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τις ηλεκτρικές εντομοαποθετικές συσκευές καθώς επιβαρύνουν την υγεία των παιδιών και να βρούμε πιο... φυσικές εναλλακτικές λύσεις. Ποιες είναι αυτές;
1. Χρησιμοποιήστε τις σίτες και τις κουρτίνες
Αν χρησιμοποιούμε τις σίτες και τις κουρτίνες όπως πρέπει, δηλαδή κάθε φορά που βγαίνουμε στο μπαλκόνι να θυμόμαστε να τις κλείνουμε, τότε έχουμε σε μεγάλο βαθμό έχουμε καταφέρει να γλιτώσουμε από τα κουνούπια!
2. Αγοράστε φυτά με εντομοαποθετική δράση
Για ορισμένα πράγματα πολύ πριν την τεχνολογία, έχει προνοήσει η φύση. Αγοράστε για το μπαλκόνι σας φυτά όπως βασιλικός, λεβάντα, δυόσμο ή νυχτολούλουδο και θα κρατήσουν τα κουνούπια μακριά.
3. Αποφύγετε να βάζετε στο παιδί σας πολύ έντονα χρώματα
Το ξέρατε ότι τα έντονα χρώματα τραβάνε τα κουνούπια; Και όμως! Προτιμήστε πιο απαλά χρώματα τουλάχιστον για τον βραδινό ύπνο όπου τα κουνούπι μπορούν να «επιτεθούν » πιο εύκολα.
4. Μη χρησιμοποιείτε αρωματισμένα σαπούνια, αρώματα και σπρέι για τα μαλλιά στα παιδιά σας
Έτσι και αλλιώς πρέπει να προσέχουμε πάρα πολύ τι προϊόντα χρησιμοποιούμε στα παιδιά και να διαλέγουμε πάντα τα πιο αγνά και με όσο το δυνατόν πιο φυσικά υλικά. Το καλοκαίρι αποφύγετε τα προϊόντα με έντονες μυρωδιές καθώς λειτουργούν σαν μαγνήτης για τα κουνούπια.
5. Προτιμήστε τα τσιρότα
Αν τα παραπάνω δεν σας καλύπτουν τελείως και θέλετε να αγοράσετε και κάποιο εντομοαποθετικό από το φαρμακείο, προτιμήστε τα τσιρότα που μπαίνουν σε κάποιο σημείο του χώρου που θέλετε. Αποφύγετε τη χρήση τσιρότων που τοποθετούνται στο δέρμα, ιδιαίτερα αν πρόκειται για το παιδί σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου