Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Να μην μεταβληθεί η Ανθούσα σε σκουπιδότοπο.

Βαρύτατες καταγγελίες κατά του δημάρχου Παλλήνης από τον Νεκτάριο Καλαντζή
Άστραψε και βρόντηξε ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Νεκτάριος Καλαντζής στη συνεδρίαση της 23ης Ιουνίου, σχετικά με το θέμα της δημιουργίας Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου Παλλήνης. 

Ο Νεκτάριος Καλαντζής, που είναι παράλληλα και μέλος στην επιτροπή Περιβάλλοντος της ΠΕΔΑ, έθεσε σοβαρά ερωτήματα προς τον δήμαρχο
Παλλήνης εφιστώντας του την προσοχή για τον σκοπό να έρθει προς συζήτηση ένα τέτοιο θέμα, με προχειρότητα τόσο ως προς την εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και ως προς την χωροταξία που επιδιώκεται. Παρόλο που επί της ουσίας τα προτεινόμενα σημεία στο δήμο είναι 4 έως 6, από Μπαλάνα Γέρακα ως Άνω Βακαλόπουλο Παλλήνης, φάνηκε ότι πρόθεση της δημοτικής Αρχής είναι να κατασκευάσει ΣΜΑ στην Ανθούσα, σε μια περιοχή που άλλοτε ήταν πρότυπο για όλο το Λεκανοπέδιο, λόγω φυσικής ομορφιάς.




Δεν μπορεί σε μια μικρή περιοχή, όπως η Ανθούσα, με το αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, όπου τα λεωφορεία διέρχονται καθημερινά από την μοναδική είσοδο του οικισμού και επιβαρύνουν το περιβάλλον, να δημιουργηθεί εκεί και ένας νέος σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που θα τοποθετούνται εκεί τα απορρίμματα του δήμου Παλλήνης, από τα ανακυκλώσιμα, όπως πλαστικό, χαρτί, γυαλί ως κλαδιά και χόρτα. 

Ενώ άλλοι δήμοι στην Ανατολική Αττική δεν έχουν προχωρήσει στην εξεύρεση χώρων στα διοικητικά τους όρια, ο δήμος Παλλήνης πάει να ανοίξει μια χωματερή, έστω και νόμιμη, εκεί που δεν υπάρχει σήμερα. 

Ο Νεκτάριος Καλαντζής είπε στον κ. Ζούτσο ότι ΄΄με αυτές τις πρακτικές υποθηκεύετε το μέλλον της πόλης μας και των επόμενων γενεών και ότι θα πρέπει να τηρήσει ο δήμος στάση αναμονής στο συγκεκριμένο ζήτημα, μήπως υπάρξουν διαδημοτικές συνεργασίες για τους ΣΜΑ, με γειτονικούς δήμους και να μην βγάλουμε ως δήμος, μόνοι μας τα μάτια μας΄΄. 
΄΄Χωματερή από το πουθενά, στην Ανθούσα, αλλά και στο Γέρακα ή την Παλλήνη, δεν πρόκειται να αφήσουμε να δημιουργηθεί, έτσι στα πρόχειρα, χωρίς σχεδιασμό και ενημέρωση, εξυπηρετώντας διάφορους σκοπούς΄΄ δήλωσε ο Νεκτάριος Καλαντζής, τονίζοντας ότι η πόλη μας είναι ήδη περιβαλλοντικά επιβαρυμένη από την εποχή της κατασκευής της Αττικής Οδού, από την Λ.Μαραθώνος κλπ., σε έναν δήμο που έχει από τους χαμηλότερους συντελεστές πρασίνου ανά κάτοικο, χωρίς κανένα μεγάλο πάρκο πρασίνου, με τους πράσινους λόφους Κεραίας σε Γέρακα και Λεβίδη σε Παλλήνη, να μην ανήκουν στην δικαιοδοσία του δήμου και να παραμένουν επί της ουσίας, εκτός ιστού της πόλης και να ζητάμε σήμερα ΄΄οι ίδιοι΄΄ ως δήμος, να δημιουργηθεί μια χωματερή στην Ανθούσα ή κάπου αλλού. ΄΄ Ας μην γινόμαστε αυτοκαταστροφικοί για την πόλη μας΄΄ είπε ο Νεκτάριος Καλαντζής για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου