Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο Νεκτάριος Καλαντζής για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων

Ο Νεκτάριος Καλαντζής στην ΠΕΔΑ για τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων
Με την παρουσία του δημοτικού συμβούλου Παλλήνης, Νεκτάριου Καλαντζή στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής της ΠΕΔΑ που διεξήχθη στην έδρα της ΠΕΔΑ και είχε ως θέμα τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ), τέθηκαν ορισμένα ζητήματα που αφορούν το αύριο, στον τομέα των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης στους δήμους της Αττικής. 
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν
μετά από πρόσκληση, για να ενημερώσουν το σώμα, εκπρόσωποι τόσο από την Περιφέρεια Αττικής, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης - Ανακύκλωσης και την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε, όσο και εκπρόσωποι του Τύπου.
Τα θέματα που τέθηκαν κινήθηκαν γύρω από τον νέο και αναμορφωμένο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων και το μέλλον που μπορεί να έχει η ανακύκλωση στις πόλεις. 

Ο Νεκτάριος Καλαντζής στην τοποθέτησή του ανέφερε την ανάγκη να βελτιωθεί και να αλλάξει το σημερινό μοντέλο διαχείρισης των αποβλήτων, που παρουσιάζει πολλά προβλήματα και τόνισε ότι πρέπει να αναβαθμιστεί ο ρόλος των δήμων στην διαχείριση των απορριμμάτων. 
Μίλησε για την ανάγκη δημιουργίας πράσινων σημείων, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί η παράνομη υφαρπαγή, διαλογή και μεταφορά από τους κάδους των ανακυκλώσιμων υλικών στα αστικά κέντρα, από τα κυκλώματα που επιβουλεύονται κέρδη από τα σκουπίδια. 

Ο κ. Καλαντζής έκλεισε την τοποθέτησή αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό της πυρκαγιάς του εργοστασίου διαλογής στον Ασπρόπυργο, καταδικάζοντας τις πρακτικές να δρουν πολλοί ακόμη και σήμερα ανεξέλεγκτα, με παράδειγμα τον πολλαπλασιασμό που υπάρχει στη λειτουργία παράνομων χωματερών και χώρων διαλογής απορριμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου