Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Απίστευτη γκάφα από ρεπόρτερ του BBC: «Πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ

Απίστευτη γκάφα από ρεπόρτερ του BBC: «Πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ
Άφησε αφύλακτο το κινητό της η Αχμέν Καγάζια ή το διεθνές δημοσιογραφικό μέσο κάνει πρόβες νεκρολογιών; Οι εκδοχές είναι δύο...
Απίστευτος σάλος έχει προκληθεί από το πρωί της Τετάρτης, όταν μία ρεπόρτερ του BBC βιάστηκε να... πεθάνει τη βασίλισσα Ελισάβετ με ένα «τιτίβισμα».




Όπως ήταν αναμενόμενο, το Twitter πήρε «φωτιά» μετά την γκάφα της Αχμέν Καγάζια. Η Telegraph, πιο προσεκτική, έγραψε ότι η δημοσιογράφος του BBC Αχμέν Καγάζια τουίταρε: «ΕΚΤΑΚΤΟ: Η βασίλισσα Ελισάβετ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο King Edward. Ανακοίνωση σε λίγο. @BBCWorld».

Λίγα λεπτά αργότερα το NBC ανέφερε ότι η Καγάζια τουίταρε ότι η βασίλισσα πέθανε.

Ωστόσο, η Ελισάβετ όχι απλά δεν πέθανε αλλά δεν ήταν καν άρρωστη. Πήγε ωστόσο στο νοσοκομείο, αλλά για ένα προγραμματισμένο τσεκ απ. Εκπρόσωπος του Μπάκιγχαμ μιλώντας στην Telegraph είπε ότι η βασίλισσα έκανε το ετήσιο τσεκ απ της στο King Edward του Λονδίνου. «Ηταν εξετάσεις ρουτίνας, ένα προγραμματισμένο ραντεβού και τώρα έχει ήδη φύγει από το νοσοκομείο» φέρεται να είπε.



Ωστόσο, το ίδιο το BBC έχει δυο διαφορετικές εκδοχές για το τι συνέβη. Η Καγάζια, αφού διέγραψε τα επίμαχα tweets, ισχυρίστηκε ότι είχε αφήσει αφύλακτο το κινητό της στο σπίτι της και ότι τα tweets ήταν απλά μια «ανόητη φάρσα».

Όμως, το BBC σε ανακοίνωσή του, ανέφερε ότι επρόκειτο για μια «τεχνική πρόβα» που έγινε για το τι θα κάνουν σε περίπτωση που πεθάνει η βασίλισσα και ότι αυτό προκάλεσε την... αποστολή των tweets.



Ο Guardian ενστερνιζόμενος το δεύτερο σενάριο και γνωρίζοντας το τι κάνει το BBC σε αντίστοιχες περιπτώσεις έγραψε ότι το εν λόγω μέσο κάνει «πρόβες νεκρολογιών», δηλαδή προβάρει το τι θα κάνει στην περίπτωση του θανάτου γνωστών δημοσίων προσώπων. Τέτοιες πρόβες το BBC, σημειώνει ο Guardian, τις κάνει συνήθως Σαββατοκύριακα, αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο έγινε και σήμερα.

Πάντως, η Evening Standard σημειώνει ότι η Καγάζια θα βρεθεί αντιμέτωπη με πειθαρχικά μέτρα για το σημερινό της λάθος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου