Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Άρωμα Ελλάδας στο 50ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι

Άρωμα Ελλάδας στο 50ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβι Βάρι
 Διπλή συμμετοχή με τις ταινίες «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου που συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα «East of the West» και «Antonia» του Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο στο επίσημο διαγωνιστικό.
Δύο ταινίες ελληνικής συμπαραγωγής συμμετέχουν φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα της 50ής διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι, που θα διεξαχθεί από τις 3 έως τις 11 Ιουλίου.




Στο Φεστιβάλ που θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και κομβικό σημείο συνάντησης η Ελλάδα συμμετέχει με  την ταινία «Τετάρτη 04:45» του Αλέξη Αλεξίου συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα «East of the West».

Πρόκειται για μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Στέλιο Δημητρακόπουλο, ο οποίος έχει 32 ώρες πριν χάσει τα πάντα. Από το τζαζ μπαρ που με πολύ κόπο διατηρεί σε λειτουργία εδώ και χρόνια, μέχρι την ίδια του την οικογένεια. Ο Ρουμάνος γκάνγκστερ που του έχει δανείσει χρήματα, απαιτεί να εξοφληθεί το χρέος. Η σύζυγος σκέφτεται σοβαρά να τον εγκαταλείψει και ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου, χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες, σηκώνει επιτέλους το ανάστημά του.




Η δεύτερη ταινία «Antonia» είναι μια ελληνοϊταλική παραγωγή του Φερντινάντο Σίτο Φιλομαρίνο στο επίσημο διαγωνιστικό, με θέμα την πρωτοποριακή ζωή της ποιήτριας Αntonia  Pozzi (1912-1938), η οποία γράφει ποίηση, κρυφά. Ζει στο Μιλάνο, το 1930, σε μία εποχή στην οποία δεν μπορεί να  προσαρμοστεί. Η πρωταγωνίστρια  ερωτεύεται, γράφει,  φωτογραφίζει και ζει μια έντονη ζωή.


Το πρόγραμμα έχει στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία ισχυρών και μακροχρόνιων επαφών ανάμεσα στους νέους σκηνοθέτες και την κινηματογραφική  βιομηχανία, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις δικτύωσης με παραγωγούς, διανομείς και αντιπροσώπους πωλήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου