Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη στην Καμπούλ

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από την έκρηξη στην Καμπούλ
 Τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα το πρωί, ένας ξένος που εργαζόταν για την ευρωπαϊκή αστυνομική αποστολή στο Αφγανιστάν (EUPOL) και δύο νεαρές Αφγανές, από
την επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην Καμπούλ, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.




Ένα όχημα της ευρωπαϊκής αστυνομικής αποστολής στο Αφγανιστάν (EUPOL) επλήγη από την επίθεση αυτή και «αυτός που σκοτώθηκε εντός του οχήματος ήταν ένας ξένος που εργαζόταν για την EUPOL», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αζίζ Μπασάμ, ένας από τους εκπροσώπους της ευρωπαϊκής αστυνομικής αποστολής στο Αφγανιστάν.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι τρία (άλλα) μέλη της αποστολής, που επέβαιναν στο όχημα, βρίσκονται σε ασφαλές μέρος και φαίνεται ότι δεν τραυματίστηκαν θανάσιμα.

Ωστόσο η Σάρι Χάουκα-Κόνου, άλλη εκπρόσωπος της EUPOL την οποία επικαλείται το Ρόιτερς, δήλωσε ότι όλο το προσωπικό της EUPOL "βρίσκεται σε ασφαλή τοποθεσία" και δεν τραυματίστηκε θανάσιμα, αλλά ένα άτομο που επέβαινε στο όχημα της αποστολής σκοτώθηκε.

Η εθνικότητα του θύματος δεν έχει μέχρι στιγμής γίνει γνωστή.

Η νέα αυτή επίθεση, η οποία έγινε κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σημειώνεται τέσσερις ημέρες έπειτα από την νυχτερινή επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν κατά ενός ξενοδοχειακού καταλύματος της Καμπούλ με 14 νεκρούς, στην πλειονότητά τους ξένους, που βρίσκονταν εκεί για να παρευρεθούν σε μια συναυλία αφγανικής μουσικής.

Την ευθύνη για την επίθεση αυτή στην αστυνομική αποστολή της ΕΕ στο Αφγανιστάν ανέλαβαν οι Ταλιμπάν μέσω του επίσημου λογαριασμού τους στο Twitter.

Εκτός από το θύμα της επίθεσης που εργαζόταν για την EUPOL, νεκρές είναι επίσης δύο νεαρές Αφγανές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Σεντίκ Σεντίκι διευκρίνισε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «στη σημερινή επίθεση έχασαν την ζωή τους 2 γυναίκες και τραυματίστηκαν 18 άτομα -8 γυναίκες, 7 άνδρες, 3 παιδιά».

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη επίθεση που σημειώνεται στην αφγανική πρωτεύουσα. Οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει ένα κύμα επιθέσεων σε όλη την χώρα από τότε που αποσύρθηκε ο κύριος όγκος των περισσότερων ξένων δυνάμεων από το Αφγανιστάν και παρέμεινε μια μικρή δύναμη εκπαίδευσης.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε εξ ονόματος των Ταλιμπάν ο εκπρόσωπός τους Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ, σύμφωνα με τον οποίο δύο οχήματα καταστράφηκαν και 7 ξένοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν. Οι Ταλιμπάν υπερβάλλουν συχνά στις ανακοινώσεις τους όσον αφορά τις απώλειες που έχουν προκαλέσει με τις επιθέσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου