Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Συρία: Έπεσε ελικόπτερο σε εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές

Συρία: Έπεσε ελικόπτερο σε εδάφη που κατέχουν οι τζιχαντιστές
Οι άντρες του Ι.Κ. λένε πως το κατέρριψαν - Τα συριακά μέσα λένε πως έπεσε λόγω μηχανικής βλάβης - Νεκρά τα τρία μέλη πληρώματος
Υποστηρικτές του εξτρεμιστικού γκρουπ ISIS, αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR), είπαν πως οι τζιχαντιστές κατέρριψαν ένα ελικόπτερο των κυβερνητικών δυνάμεων, στη βόρεια πλευρά της Συρίας. Αντιθέτως, τα δημόσια μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν πως το αεροσκάφος κατέπεσε, λόγω μηχανικών προβλημάτων.




Το SOHR είπε πως μια επιχείρηση του Ισλαμικού Κράτους, είχε ως αποτέλεσμα την κατάρριψη του ελικοπτέρου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, κοντά στην αεροπορική βάση Κουέιρις, στην περιοχή ανατολικά από το Χαλέπι.

Ο διευθυντής του SOHR, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν ανέφερε πως τουλάχιστον ένα μέλος πληρώματος είναι νεκρό, ενώ η τύχη των υπολοίπων είναι άγνωστη.

Επιπλέον, λογαριασμοί στο Twitter, που ανήκουν σε τζιχαντιστές, έκαναν λόγο για την κατάρριψη του ελικοπτέρου με χρήση αντί - αεροπορικών πυραύλων.

Έκαναν ανάρτηση των τριών μελών πληρώματος τα οποία ανέφεραν ως νεκρά, ενώ δημοσίευσαν και μια φωτογραφία με ένα ελικόπτερο τυλιγμένο στις φλόγες.

Από την άλλη πλευρά η συριακή τηλεόραση είπε πως «ένα ελικόπτερο κατέπεσε, λίγο μετά την απογείωσή του από τη βάση Κουέιρις, στα ανατολικά από το Χαλέπι, εξαιτίας τεχνικών βλαβών και το πλήρωμα σκοτώθηκε».

Οι μαχητές που πρόσκεινται στο τζιχαντιστικό γκρούπ του ISIS, έχουν από το Μάρτιο περικυκλώσει τη βάση και διεξάγουν αιματηρές συγκρούσεις με τις δυνάμεις φύλαξης της βάσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου