Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ραφήνα : Σκύλος δάγκωσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο!

Ραφήνα : Σκύλος δάγκωσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο!
Ένας σκύλος, επιτέθηκε στην μικρή Χ.Α που έπαιζε στο δρόμο και συγκεκριμένα επι της οδού Αθηνών 42 στη Ραφήνα. Ο σκύλος
δάγκωσε τη μικρή στο πρόσωπο. Η μικρή μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο παίδων , όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.




Σύμφωνα με μαρτυρίες του πατέρα της μικρής Ι.Α, υπάρχει πρόβλημα , μιας και στο παρελθόν ο σκύλος είχε κάνει το ίδιο, άλλες δύο φορές.

Το rpn.gr επικοινώνησε με εκπαιδευτή σκύλών , ο οποίος μας είπε ότι το συμβάν μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, και σίγουρα φταίει ο ιδιοκτήτης που ενδεχομένως να επιτρέπει πάρα πολλά στο ζώο, να χάνεται το μέτρο, με αποτέλεσμα ο σκύλος να μην μπορεί να γνωρίζει τι επιτρέπεται να κάνει και τι όχι. Κάνει δηλαδή πολύ εύκολα γενικεύσεις και θεωρεί ότι παίζοντας και δαγκώνοντας για παράδειγμα το χέρι του ιδιοκτήτη μπορεί να δαγκώσει και κάποιον ξένο.

Όταν τον ρωτήσαμε πως μπορούμε να χαρατηρίσουμε ένα σκύλο ως επικίνδυνο ή όχι μας ανέφερε ότι :
Σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν. 4039/12 για τα δεσποζόμενα και μη δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, «επικίνδυνο είναι το ζώο συντροφιάς που αποδεδειγμένα εκδηλώνει απρόκλητα έντονα επιθετική συμπεριφορά προς τον άνθρωπο ή τα άλλα ζώα ».

Καποια άλλα χρήσιμα στοιχεία για τα δεσποζόμενα είναι τα παρακάτω
Ο ιδιοκτήτης σκύλου:
α) μεριμνά για να γίνεται ο περίπατος του σκύλου πάντα με συνοδό,
β) οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από τον χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτησιών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

Κλείνοντας τη συνομιλία μας με τον εκπαιδευτή, ενημερωθήκαμε για το ότι ο ιδιοκτήτης του δεσποζόμενου θα πρέπει να φροντίζει έτσι ώστε όταν το δεσποζόμενο βγαίνει έξω θα πρέπει εκείνο να ακολουθεί κάποιους "κανόνες συμπεριφοράς" ώστε να μην κινδυνεύει το παιδί κανενός.

Ο Ι.Α, πατέρας της μικρής Χ.Α, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει κάθε νόμιμη διαδικασία προκειμένου να μην βρεθούν στη θέση του δικού του παιδιού και άλλα παιδιά.

Περισσότερα: Rafina Pikermi News - Ραφήνα : Σκύλος δάγκωσε ένα κοριτσάκι στο πρόσωπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου