Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κρήτη

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στην Κρήτη
Σημειώθηκε στις 08:02 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της Κάσου κι έγινε αισθητός στην περιοχή της Ζάκρου και στα νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης.
Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σημειώθηκε στις 08:02 το πρωί στον υποθαλάσσιο χώρο της Κάσου κι έγινε αισθητή στην περιοχή της Ζάκρου και στα νοτιοανατολικά παράλια της Κρήτης.




Η δόνηση προερχόταν από απόσταση 435 χιλιομέτρων νότια-νοτιανατολικά της Αθήνας και το επίκεντρό της, εντοπίζεται στον υποθαλάσσιο χώρο 35 χιλιόμετρα νότια της Κάσου 65 χιλιόμετρα νότια της Καρπάθου και 75 χιλιόμετρα ανατολικά της Ζάκρου Λασιθίου, ενώ το εστιακό βάθος της ανέρχεται στα 10 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 00:32 το πρωί είχε σημειωθεί μια ακόμη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στον υποθαλάσσιο χώρο 42 χιλιόμετρα δυτικά της Ιεράπετρας και είχε γίνει αισθητή στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου και στα νοτιοανατολικά παράλια του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου