Αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα το πρωί στη Ρόδο το αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Αϊζενχάουερ», στο οποίο επιβαίνουν 5.600 αξιωματικοί και ναύτες.
Το «Αϊζενχάουερ» είναι το δεύτερο της κλάσης «Νimitz» από τα δέκα συνολικά και την τελευταία φορά που κατέπλευσε στη Ρόδο ήταν στο διάστημα 13-16 Ιουλίου 2012.
Για την προετοιμασία του κατάπλου, τον ανεφοδιασμό και γενικά την εξυπηρέτησή του, έχουν αφιχθεί ήδη στη Ρόδο, από την περασμένη Κυριακή, εκπρόσωποι της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.




Οπως έγινε αρμοδίως γνωστό, το αεροπλανοφόρο, που προέρχεται από την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, θα παραμείνει στο νησί μέχρι και το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και θα αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση.
Λίγο μετά τον κατάπλου του αεροπλανοφόρου, το οποίο μεταφέρει 90 μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πλοίαρχος και κυβερνήτης, θα πραγματοποιήσουν εθιμοτυπικές επισκέψεις στις τοπικές αρχές, οι οποίες θα ανταποδώσουν με επίσκεψη στο σκάφος.
Κατά μια πληροφορία, το απόγευμα (μετά τις 3), θα επιτραπεί η είσοδος στο κοινό, αλλά κατόπιν ονομαστικών προσκλήσεων (σημ.: ο αριθμός, όπως δηλώθηκε, θα είναι, μάλλον, περιορισμένος).
Ειρήσθω εν παρόδω, ότι για τις «ανάγκες» του πληρώματος, βρίσκονται ήδη στη Ρόδο 150 γυναίκες που έφτασαν από την Αθήνα και κατέλυσαν σε ξενοδοχεία, ενώ αφίχθη και ειδική αστυνομική δύναμη για την ενίσχυση της τοπικής, για κάθε ενδεχόμενο.
Εγινε επίσης γνωστό ότι όλοι οι αξιωματικοί και οι ναύτες θα εξέρχονται σταδιακά και καθ’ ομάδες στην πόλη, ενώ τα νυχτερινά κέντρα αναμένεται να κάνουν «χρυσές» δουλειές.
Σημειώνεται, τέλος, ότι το αεροπλανοφόρο αυτό τέθηκε σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το έτος 1977.