Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ιταλία: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που στρατολογούσε τζιχαντιστές

Δύο Αλβανοί και ένας Ιταλός μαροκινής καταγωγής οι συλληφθέντες που δρούσαν σε Ιταλία και Αλβανία.
Κύκλωμα που στόχο είχε να στρατολογήσει επίδοξους τζιχαντιστές εξαρθρώθηκε στην Ιταλία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Il Corriere della Sera.




Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα, το κύκλωμα δρούσε σε Ιταλία και Αλβανία, ενώ εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της ιταλικής αστυνομίας, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα.

Στόχος της ομάδας που αποτελείται από δύο Αλβανούς και έναν Ιταλό μαροκινής καταγωγής ήταν να προσεγγίσει νέους μαχητές ώστε στη συνέχεια να τους εντάξει στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως αναφέρει η εισαγγελία της Μπρέσα, από τους τρεις συλληφθέντες οι δύο είναι συγγενείς και ο τρίτος είναι ένας 20χρονος, ο οποίος ζει στο Τορίνο.

Ονομασία της αστυνομικής επιχείρησης ήταν «Balkan Connection», ενώ ο 38χρονος Αλβανός είναι ο Αλμπάν Χακί Ελεζί, που ζει στα Τίρανα και συνήθιζε να επισκέπτεται το τζαμί της πόλης Ρασμπούλ.

Ο 20χρονος Ιταλός, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βρίσκεται πίσω την δημοσιοποίηση ενός 64σέλιδου εγγράφου στα ιταλικά που λειτουργούσε ως μέσο προπαγάνδας για το ΙΚ και κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου