Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ν. Δένδιας: Θετικός για ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας

Ν. Δένδιας: Θετικός για ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας
Θετική χαρακτήρισε την αναγγελία από τον υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργο Σταθάκη
για την προώθηση της ίδρυσης Αναπτυξιακής Τράπεζας στη χώρα μας ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η παραπάνω εξέλιξη έρχεται ως συνέχεια της «σχετικής προεργασίας» κατά το διάστημα της θητείας του στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Αναλυτικά, η δήλωση:
«Μέσα στα τόσα αλλοπρόσαλλα από την πλευρά της Κυβέρνησης σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές, είναι τουλάχιστον θετικό ότι ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Σταθάκης ανήγγειλε χθες ότι θα προωθήσει την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας στην χώρα μας, η οποία είναι απαραίτητη για τη χρηματοδότηση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Υπενθυμίζω ότι σχετική προεργασία για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας είχε πραγματοποιηθεί το διάστημα που διατέλεσα Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και ότι είχα διεξοδικές συζητήσεις για το ίδιο ζήτημα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους οποίους συναντήθηκα.

Χάρη σε αυτή την προεργασία μάλιστα ο κ. Σταθάκης έχει σήμερα τη δυνατότητα, εφόσον το επιλέξει, να αξιοποιήσει την μελέτη που έχει στη διάθεσή του το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), όπως και τα σχετικά νομοπαρασκευαστικά κείμενα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να μην χαθεί χρόνος.

Η πραγματική οικονομία δεν μπορεί να περιμένει και δεν πρέπει έστω και μία ημέρα να πάει χαμένη στην προσπάθεια ανάκαμψής της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου