Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο Ηλίας Ψηνάκης, ο... σκάσε ρε και ο Αλέξης...


Τελικά η πολυαναμενόμεμη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μαραθώνα (Παρασκευή 27/2) πέρασε στην ιστορία σαν...
το φιάσκο της εκλογής του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Μαραθώνα και το νέο ΒΑΤΕΡΛΩ του δημάρχου Ηλία Ψηνάκη!
Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου εμφανίστηκαν οι 9 από τους 10 υποψήφιους που μπήκαν στη ψηφοφορία. (Η κα Βιργινία Μάρκου προτίμησε να μην παρουσιαστεί ενώπιον του σώματος, θεωρώντας δεδομένη την εκλογή της, αφού όπως διέδιδε, και δεν ήταν ψέματα, είχε εξασφαλίσει την στήριξη του δημάρχου κ. Ηλία Ψηνάκη, των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας και όχι μόνον...)

Τα αποτελέσματα των δυο ψηφοφοριών είναι τα εξής:

1η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Δημητρίου Φίλιππος 1
Δρακούλης Γεώργιος 6
Κόλλιας Γεώργιος 2
Κρυονερίτης Νικόλαος 7
Μάρκου - Λαμπαρού Βιργινία 9
Πανουργιάς Μαυρίκιος 2
Προδρόμου Γεώργιος -
Σουφλή Καλλιόπη -
Χαμηλοθώρη Σοφία - Αγγελική 4
Χατζηλία Χρυσούλα –

2η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
Δημητρίου Φίλιππος 1
Δρακούλης Γεώργιος 8
Κόλλιας Γεώργιος 1
Κρυονερίτης Νικόλαος 4
Μάρκου - Λαμπαρού Βιργινία 5
Πανουργιάς Μαυρίκιος 2
Προδρόμου Γεώργιος 1
Σουφλή Καλλιόπη -
Χαμηλοθώρη Σοφία - Αγγελική 9
Χατζηλία Χρυσούλα –

Για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων του Δημοτικού Συμβουλίου (όπως αναφέρεται στον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ).
Συνεπώς για την εκλογή Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Μαραθώνα απαιτούνται 22 ψήφοι.

Τα point της Συνεδρίασης (όπως μας τα μετέφεραν δημοτικοί συμβουλοι απ’ όλες τις παρατάξεις)

1. Η προσβλητική συμπεριφορά του Ηλία Ψηνάκη προς τον αντιδήμαρχο του Αιμίλιο Ρείσογλου που του αφαίρεσε το λόγο με βίαιο και εξευτελιστικό τρόπο λέγοντας του: «σκάσε ρε!».
Είναι τουλάχιστον κατάπτυστη η συμπεριφορά του δημάρχου Μαραθώνα (το έχει ξανακάνει και με άλλους δημοτικούς συμβούλους) προς ένα νέο άνθρωπο και καταξιωμένο επιστήμονα με περίοπτη κοινωνική και επαγγελματική θέση στην τοπική κοινωνία.

2. Η νιοστή κολωτούμπα του γνωστού για αύτη την δεξιότητα Αλέξη Σόμογλου που μέχρι να πετύχει το σκοπό του (ψάξε, ψάξε, δε θα τον βρεις...) θα έχει περάσει τόσο τον Ηλία Ψηνάκη όσο και τους συναδέλφους του δημοτικούς συμβούλους από σαράντα και βάλε κύματα...
Χθες πάντως ήταν όλο γλύκα για τον Ηλία Ψηνάκη (τι σου κάνει το... τάξιμο!) αφού κάποιοι συνδημότες μας γλύστρισαν (και ως εκ θαύματος δε θρηνήσαμε θύματα) όταν προσπάθησαν να διέλθουν την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου σε κοντινή απόσταση από την θέση του Αλέξη Σόμογλου!

Επίλογος

Είναι φαεινότερο του Ηλίου, ότι το πρόβλημα στους κόλπους της πλειοψηφίας του Δήμου Μαραθώνα είναι μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται...
Με τον Ηλία Ψηνάκη στον... δικό του κόσμο και με αδιευκρίνηστες τις προθέσεις του για το πως θα λειτουργήσει, αν λειτουργήσει ποτέ, το... μαγαζί του δήμου και τους αιρετούς της πλειοψηφίας, αλλά και τους παρατρεχάμενους, να περιμένουν μήπως και πέσει κάτι κάτω για να το μαζέψουν, το μέλλον του ιστορικού δήμου φαντάζει εξαιρετικά δισοίωνο!

Από τον Γιάννη Κοντογεώργο  - www.dimotisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου