Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για επίθεση του 1982 στο Παρίσι

Διεθνή εντάλματα σύλληψης για επίθεση του 1982 στο Παρίσι
Οι τρεις ύποπτοι διαμένουν σε Δυτική Όχθη, Ιορδανία και Νορβηγία
Διεθνή εντάλματα σύλληψης για βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε το 1982 στην οδό Ροζιέρ, στην παλιά Εβραϊκή
συνοικία του Μαρέ στο Παρίσι, κατά την οποία έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, εκδόθηκαν στις 20 Φεβρουαρίου. Τα εντάλματα αφορούν σε τρεις υπόπτους για συμμετοχή στην επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα δικαστική πηγή.

Οι ύποπτοι ταυτοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί σήμερα ο δικαστής του Παρισιού αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Μαρκ Τρεβιντίτς, ο οποίος και εξέδωσε τα εντάλματα. Όπως έγινε γνωστό, οι τρεις διαμένουν στη Δυτική Όχθη, την Ιορδανία και τη Νορβηγία.




Νωρίς το μεσημέρι της 9ης Αυγούστου 1982, μια χειροβομβίδα έπεσε μέσα στο πασίγνωστο εστιατόριο Jo Goldenberg στην οδό Ντε Ροζιέρ κι εξερράγη ανάμεσα σε πενήντα πελάτες. Δύο ένοπλοι εισέβαλαν στη συνέχεια στο εστιατόριο ανοίγοντας πυρ.

Η ομάδα των κομάντος, που αποτελείτο από τρεις έως πέντε ένοπλους άνδρες, σύμφωνα με πηγή ενήμερη για τα στοιχεία της έρευνας, βγήκε στη συνέχεια στο δρόμο αδειάζοντας προς την πλευρά των περαστικών τους γεμιστήρες των υποπολυβόλων τους WZ-63 πολωνικής κατασκευής.

Από την επίθεση, που διήρκεσε τρία λεπτά, έξι άνθρωποι πέθαναν και 22 τραυματίστηκαν. Η επίθεση είχε αποδοθεί στην παλαιστινιακή οργάνωση Φάταχ-Επαναστατικό Συμβούλιο του Αμπού Νιντάλ, η οποία από το 1974 είχε διαρρήξει τις σχέσεις της με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ) του Γιάσερ Αραφάτ.

Ανώνυμες μαρτυρίες επέτρεψαν την ταυτοποίηση των τριών υπόπτων, έπειτα από μακροχρόνια έρευνα της γαλλικής Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο ένας, ηλικίας 59 ετών, ζει σήμερα στη Ραμάλα στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο δεύτερος, 56 ετών, ζει στη Νορβηγία και ο τρίτος, 62 ετών, διαμένει στην Ιορδανία, σύμφωνα με δικαστική πηγή. Θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στην ομάδα που διέπραξε την επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου