Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ - ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ Η ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ
ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΓΟΝΕΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ!
Να εξωραΐσει την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των σχολείων επιχείρησε η Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18/2/2015, κατά τη διάρκεια του οποίου η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Σπάτων Αρτέμιδος και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αρτέμιδος ζήτησαν να τεθεί εκτός ημερησίας διάταξης θέμα για τις δαπάνες για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων. Οι γονείς επισήμαναν στο δημοτικό συμβούλιο ότι παρακρατούνται από το 2013 μέσω του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες και τη συντήρηση των σχολείων, τα οποία δεν αποδίδονται. Διατύπωσαν πρώτον το αίτημα για την απόδοση για το 2015 του ποσού των 150.000 ευρώ για τις ανάγκες των σχολείων. Η Δημοτική Αρχή από τη πλευρά της απάντησε ότι το ποσό που πρέπει επιπλέον να αποδοθεί για τις ανάγκες των σχολείων είναι μόνο 40.000 ευρώ.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση τονίσαμε ότι το ζήτημα δεν βρίσκεται μόνο στους αριθμούς, ούτε βέβαια το πρόβλημα της χρηματοδότησης για τις σχολικές ανάγκες μπορεί να επιλυθεί με την επιπρόσθετη φορολόγηση των δημοτών που ήδη στα πλαίσια του Καλλικράτη, της πολιτικής της ΕΕ για την Τοπική εξουσία πληρώνουν ένα σωρό χαράτσια. Το κύριο είναι ότι σε μια περίοδο που είναι αναμφισβήτητη η ανάγκη για την ενίσχυση της χρηματοδότησης για τα σχολεία, η Δημοτική αρχή απάντησε στα αιτήματα των γονέων ότι είναι πολυτέλεια να διατίθεται αυτό το ποσό για την εκπαίδευση, παρουσίασε σχεδόν ιδανική την κατάσταση στα σχολεία και είπε ότι χρήματα δεν θα λείψουν από αυτά.
Είναι απορίας άξιο μια τέτοια τοποθέτηση. Και μάλιστα όταν στο ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική Αρχή κατέθεσε και ψήφισε (μαζί με τη μείζονα αντιπολίτευση και τη Χρυσή Αυγή) αναμόρφωση του Προϋπολογισμού που προβλέπει τη μείωση των δαπανών για τις Σχολικές Επιτροπές κατά 20.000 ευρώ.
Η Δημοτική Αρχή δεν γνωρίζει αυτό που γνωρίζουν ο κάθε γονιός;
  • Αν τα σχολεία είναι σε καλή κατάσταση ή όχι….
  • Αν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, εργαστήρια, στέγαστρα, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι κα.
  • Αν οι περισσότεροι διευθυντές ζητάνε από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να «συμβάλουν» στη λειτουργία των σχολείων για υλικά, συντήρηση, εκπαιδευτικό και τεχνολογικό υλικό, βοηθητικό προσωπικό.
Είναι για εμάς αυτονόητο σε όλους ότι τα χρήματα που σήμερα διατίθενται για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων δεν επαρκούν. Για αυτό και εάν η Δημοτική Αρχή θέλει πραγματικά να στηρίξει τα σχολεία ούτε το πρόβλημα κάτω από το χαλί πρέπει να κρύβει, ούτε να επικαλείται, την στάση της κεντρικής εξουσίας, τα «άδεια κρατικά ταμεία». Αυτή είναι η πολιτική της ΕΕ και των δεσμεύσεων της που σερ όλες τις χώρες επιβάλλει διαρκή Μνημόνια, πετσοκόβει τις δαπάνες για υγεία, παιδεία, ασφάλιση στο όνομα των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Απέναντι σε αυτή την πολιτική η Δημοτική Αρχή σφυρά αδιάφορα, και για ακόμα μια φορά δεν δείχνει καμία διάθεση να συγκρουστεί μαζί της, να διεκδικήσει μαζί με το γονεϊκό κίνημα, τους μαζικούς φορείς την γενναία χρηματοδότηση για την Παιδεία, την αύξηση της χρηματοδότησης για τις Σχολικές Επιτροπές, όπως προτείναμε ως Λαϊκή Συσπείρωση στο συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο. 




ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΟΝΤΑΡΟΥΝ για να λειτουργούν τα σχολεία. Η παιδεία και ο αγώνας για τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών είναι υπόθεση κάθε λαϊκής οικογένειας, όλων των εργαζομένων, που φορολογούνται ξανά και ξανά, ενώ αυτοί παράγουν όλο το πλούτο. Καλούμε τους γονείς συσπειρωμένους στα σωματεία τους, αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα αυτονόητα μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές, με όλους τους εργαζόμενους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου