Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο 10χρονος από το Βαρνάβα Αττικής που θα γίνει «πριγκιπόπουλο»...

Ο 10χρονος από το Βαρνάβα Αττικής που θα γίνει «πριγκιπόπουλο»...
Πώς νίκησε στο διαγωνισμό ζωγραφικής - Το «χρυσό εισιτήριο» που θα τον στείλει μια εβδομάδα στο Μονακό και θα ζήσει από κοντά την πριγκίπισσα Στεφανί και τον πρίγκιπα
Αλβέρτο. Ένα 10χρονο Ελληνόπουλο από την περιοχή του Βαρνάβα Αττικής, κέρδισε με τη ζωγραφιά του το «εισιτήριο» που θα τον στείλει μια εβδομάδα στο Μονακό και θα ζήσει από κοντά την πριγκίπισσα Στεφανί και τον πρίγκιπα Αλβέρτο.

Ο δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψινάκης έχοντας άριστες σχέσεις με τον Επίτιμο Πρόξενο του Μονακό στην Ελλάδα, κ. Γκορμεζάνο Σάμη, ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι τη νίκη του νεαρού Θάνου Αποστόλου, σε μία μικρή τελετή που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων στο γραφείου του κ. Ψινάκη που διατηρεί στην αφετηρία του Μαραθωνίου δρόμου.

«Μαζί με τον κ. Ψινάκη ξεκινάμε μια προσπάθεια προβολής της Ελλάδος στο εξωτερικό. Όλοι στην οικογένεια του πρίγκιπα Αλβέρτου είναι φιλέλληνες οπότε οτιδήποτε μπορούμε να προβάλλουμε θετικά στο εξωτερικό είναι πολύ σημαντικό», λέει στο protothema.gr ο κ. Γκορμεζάνος Σάμης.



Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Princess Stefani Faundation, το οποίο βρίσκεται υπό την αιγίδα της πριγκίπισσας Στεφανί, διοργανώνει έναν πανευρωπαϊκό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: Το τσίρκο!



Κάθε χρόνο συμμετέχουν παιδιά από την ηλικία των 8 - 10 χρονών από ευρωπαϊκές χώρες όπου ζωγραφίζουν αναφορικά με το τσίρκο.  Από τις χώρες που συμμετέχουν ξεχωρίζει η καλύτερη ζωγραφιά από μία επιτροπή του Μονακό και οι μαθητές ταξιδεύουν για μια εβδομάδα στο Μονακό για να αποτελέσουν την κριτική επιτροπή όπου στη συνέχεια θα επιλέξουν την καλύτερη ζωγραφιά από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.



Όπως δήλωσε στο protothema.gr o κ. Ψινάκης:  «Η οικογένεια Γκριμάλντη αγαπάει πάρα πολύ την Ελλάδα. Η πριγκίπισσα Στεφανί έκανε έναν διεθνή διαγωνισμό ζωγραφιάς με θέμα το τσίρκο για μικρά παιδάκια. για καλή μας τύχη, ο Θάνος μας έβγαλε ασπροπρόσωπους ο οποίος κέρδισε το διαγωνισμό. με τον πρόξενο κ. Γκορμεζάνο είμαστε παιδικοί φίλοι κ ήδη σχεδιάζαμε πολλά πρότζεκτ μεταξύ Μαραθώνα κ Μονακό. Η νίκη του Θάνου μας πρόλαβε».

Ποιος είναι ο Θάνος Αποστόλου 
Ο χαρισματικός Θάνος Αποστόλου είναι ο μαθητής που ξεχώρισε ανάμεσα σε περίπου 120 μαθητές καθώς ζωγράφισε το χώρο του τσίρκου. Φέτος συμμετείχαν 5 δημοτικά σχολεία δημοσίου, η εκλογή των οποίων είχε σκοπό να καλύψει διάφορα γεωγραφικά μέρη της Ελλάδος.



Όπως λένε οι γονείς του 10χρονου παιδιού, Σπύρος και Μαρία Αποστόλου στο protothema.gr «από μικρός είχε έφεση στη ζωγραφική και αναρωτιόμασταν αν σε τόσο μικρή ηλικία ζωγράφιζε τόσο καλά τι θα μπορεί να κάνει μεγαλώνοντας. Του αρέσει να ζωγραφίζει ζώα. Είναι τόσο ωραίες οι ζωγραφιές του που μοιάζουν αληθινές. Ευχόμαστε ο,τι καλύτερο για το γιο μας, ο οποίος θα ήθελε, μεγαλώνοντας να γίνει είτε αρχιτέκτονας είτε μπασκετμπολίστας».









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου