Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Ντροπή: Εκοψαν το κοινωνικό τιμολόγιο στην οικογένεια του νεκρού οπλίτη στο Βόλο

Με την αιτιολογία ότι πλέον δεν είναι πολύτεκνη!«Να μαθευτεί σε τι άθλια χώρα ζούμε, όταν χάνονται τα παιδιά μας», λέει η αδελφή τουνεκρού φαντάρου - Τι απαντάει η ΔΕΗ -
Δένδιας: Θα ζητήσω άμεσα ρύθμιση.Όχι μόνο φορολογήθηκαν τα χρήματα που έλαβε η οικογένεια του Φώτη Ανδρικόπουλου, ενός εκ των τριών θυμάτων του μοιραίου όλμου στο πεδίο βολής του Βόλου στις αρχές Οκτωβρίου, αλλά και «κόπηκε» το κοινωνικό τιμολόγιο από τη ΔΕΗ που δικαιούνται οι πολύτεκνοι, καθώς τα παιδιά της οικογένειας είναι πλέον τρία και όχι τέσσερα μετά τον άδικο χαμό του νεαρού.
«Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…», αναφέρει στην επιστολή της η αδελφή του θύματος.Ολόκληρη η επιστολή της αδελφής του στρατιώτη που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη έχει ως εξής:«Eίμαι η αδερφή του φαντάρου που σκοτώθηκε στον Βόλο από την Πάτρα.Μας ειδοποίησαν από τη ΔΕΗ ότι δεν δικαιούμαστε το πολύτεκνο γιατί είμαστε τρία παιδιά τώρα και δεν είμαστε τέσσερα.
Όταν μπήκαν τα λεφτά του Φώτη για τα έξοδα που έβαλε ο στρατός από τις 13.000 τις 3.000 τις πήρε η εφορία πριν μπουν στον λογαριασμό.
ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ... Όταν χάνονται τέτοια παιδιά ΗΡΩΕΣ και το κράτος κοιτάει από πού να μαζέψει χρήματα.. ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ!!!!!.. Θα θέλαμε να μαθευτεί στον κόσμο σε τι άθλια χώρα ζούμε όταν χάνονται τα παιδιά μας…».

ΔΕΗ: Θα στηρίξουμε την οικογένεια
Η ΔΕΗ θα κάνει κάθε προσπάθεια να στηρίξει την οικογένεια του οπλίτη, ανέφεραν απόψε πηγές της επιχείρησης, διευκρινίζοντας ότι το μειωμένο τιμολόγιο θεσπίστηκε με απόφαση της Επιτροπής Τιμών και Εισοδημάτων του 1996 που ορίζει ότι δικαιούχοι είναι οι πολύτεκνες οικογένειες με τέσσερα προστατευόμενα τέκνα και άνω.
«Η ΔΕΗ οφείλει πάντα να εφαρμόζει τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα γίνει άμεσα προσπάθεια να στηρίξουμε την οικογένεια, στο πλαίσιο που επιτρέπει ο νόμος και οι διαδικασίες για τη στήριξη ευάλωτων συμπολιτών», καταλήγει η ΔΕΗ.

Δένδιας: Ο Πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι
Για το θέμα μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκος Δένδιας ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων στην εκπομπή του Ant1: «Πληροφορήθηκα για το γεγονός το οποίο ανέδειξε η εκπομπή σας. Οφείλω να σας πω ότι δεν το γνώριζα. Εφόσον από την έρευνα που θα γίνει άμεσα εντός της ημέρας, αυτό επιβεβαιωθεί, θα ζητήσω από τον Πρωθυπουργό να υπάρξει άμεσα ρύθμιση, ώστε τέτοιες περιπτώσεις να αντιμετωπίζονται διαφορετικά. Αντιλαμβάνομαι απόλυτα πόσο προκλητικό είναι, όταν χάνεται υπέρ της πατρίδας μία ανθρώπινη ζωή, να φορολογούνται λίγες χιλιάδες ευρώ, που η πατρίδα δίνει στην οικογένεια. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι ο Πρωθυπουργός θα μου δώσει την εντολή που χρειάζομαι, για να προχωρήσουμε σε άμεση ρύθμιση, ώστε αυτά τα ποσά να είναι ακατάσχετα και μη συμψηφιστέα με οποιαδήποτε ανταπαίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και από οποιαδήποτε αιτία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου