Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

ΝΙΜΤΣ: «Ξήλωσαν» καρκινοπαθή προϊσταμένη επειδή ήθελε... προαγωγή!

ΝΙΜΤΣ: «Ξήλωσαν» καρκινοπαθή προϊσταμένη επειδή ήθελε... προαγωγή!
Σε απεργία πείνας προχωρά από σήμερα εργαζόμενος στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ ), για να δηλώσει τη συμπαράστασή του σε καρκινοπαθή
συνάδελφό του, που «ξηλώθηκε» από τη θέση της, γιατί -με βάση τα όσα καταγγέλλουν οι συνάδελφοί της- έκανε τα χαρτιά της για ανάληψη υψηλότερης θέσης από εκείνη που κατείχε στο εν λόγω νοσοκομείο.
Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Τζώρτζης, που εργάζεται στο ΝΙΜΤΣ ως τραυματιοφορέας, όπως εξήγησε στο protothema.gr, προέβη σε αυτή την κίνηση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάφωρη αδικία που υπέστη η 37χρονη καρκινοπαθής.

Με βάση τα όσα μάς είπαν οι συνάδελφοί της, η γυναίκα παλεύει τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, όμως, αυτό ποτέ δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά της. Όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψε ποτέ να εξασκεί το πνεύμα της και να κατακτά ακαδημαϊκούς τίτλους.

Τελείωσε τη νοσηλευτική σε ελληνικό πανεπιστήμιο και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές της σπουδές με στόχο πάντοτε την ανώτερη γνώση.

Τα τελευταία πέντε χρόνια ήταν προϊσταμένη στο γραφείο εκπαίδευσης του νοσοκομείου. Οταν πριν περίπου τρεις μήνες άνοιξε μία θέση τομεάρχη στο ΝΙΜΤΣ, έκανε τα χαρτιά της, ελπίζοντας ότι οι κόποι της θα ανταμειφθούν.


Εστησαν σκηνή στον αύλειο χώρο του νοσοκομείου

Ωστόσο, προς έκπληξη της και προς έκπληξη των συναδέλφων της που κατά πλειοψηφία την στηρίζουν και θεωρούν άδικη τη μη εκλογή της, η γυναίκα όχι μόνο δεν πήρε τη θέση, αλλά «υποβαθμίστηκε», καθώς από την περασμένη εβδομάδα είναι προϊσταμένη του ακτινολογικού.

Οι συνάδελφοί της, που στέκονται στο πλευρό της, ισχυρίζονται πως αυτό έγινε, γιατί η 37χρονη, που είναι γεννημένη αγωνίστρια κινήθηκε νομικά, ενώ για το θέμα έγινε μέχρι και επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων.


Ο απεργός πείνας, Γιώργος Τζώρτζης

Ο σύλλογος εργαζομένων του ΝΙΜΤΣ πραγματοποίησε σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσει τις επόμενες κινήσεις του, ενώ στον αύλιο χώρο του Ιδρύματος συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, προκειμένου να στηρίξουν τη διαμαρτυρία του απεργού πείνας, Γιώργου Τζώρτζη, ο οποίος έστησε την σκηνή του έξω από το κτήριο.

Το protothema.gr επικοινώνησε και με τη διοίκηση του νοσοκομείου, προκειμένου να μας δώσει και τη δική της πλευρά στο θέμα, όμως, όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία του διοικητή, κανείς από τους διοικητικούς δεν ήταν διαθέσιμος, για να κάνει κάποιο σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου