Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Πώς η Χρυσή Αυγή είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας

Πώς η Χρυσή Αυγή είναι ο απόλυτος ρυθμιστής της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας
Σενάριο που θέλει τη Χρυσή Αυγή να κάνει κωλοτούμπα και να στηρίζει την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της
Δημοκρατίας διακινείται τις τελευταίες ώρες από κυβερνητικούς βουλευτές. Η έντονη φημολογία έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές αναταράξεις και επιτυγχάνει να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή τη μεταστροφή των δύο πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητων, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, οι οποίοι υπερψήφισαν χθες τον Σταύρο Δήμα και πρόσθεσαν ψήφους στη μάχη των αριθμών για την προεδρική εκλογή. Οι επιπλέον 16 ψήφοι που διαθέτει η Χρυσή Αυγή μπορούν να οδηγήσουν είτε σε πρόωρες εκλογές ή να καλύψουν (ή ακόμα και να υπερκαλύψουν) τις απαιτούμενες 180 ψήφους για την εκλογή του Σταύρου Δήμα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα.

Σε απλά μαθηματικά, αυτό σημαίνει ότι οι 16 ψήφοι των χρυσαυγιτών βουλευτών θα ανεβάσουν τον αριθμό σε 184 και ο Σταύρος Δήμας θα εκλεγεί ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ακόμα και αν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν ακολουθήσουν τη γραμμή του κόμματος και ψηφίσουν ξανά «παρών» και πάλι η κυβέρνηση θα έχει αποκτήσει την απαιτούμενη στήριξη (180 ψήφους) στον υποψήφιό της για την Προεδρία.

Με «παρών» στην τρίτη ψηφοφορία προειδοποιούν κυβερνητικοί βουλευτές


Κατηγορηματικός απέναντι στο ενδεχόμενο στήριξης από τη Χρυσή Αυγή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Ο τελευταίος απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχθεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση» δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Μαρκογιαννάκη κινήθηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Mιλώντας στο Mega προέβλεψε πως και άλλοι βουλευτές της ΝΔ θα κάνουν το ίδιο στην περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή επιχειρεί τη νομιμοποίησή της μέσα από την διαδικασία εκλογής του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα υπάρχουν βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο σε περίπτωση που διαφανεί ότι η Χρυσή Αυγή... Κι αν χρειάζεται και εμού συμπεριλαμβανομένου... Εγώ αρνούμαι να συμπράξω σε εκλογή Προέδρου με τη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν πρόκειται να συμπράξω με τη δική μου ψήφο στη νομιμοποίηση της Χρυσής Αυγής μέσα από την προεδρική εκλογή. Θα πω "παρών" και δεν θα το κάνω μόνο εγώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αρχειοθήκη ιστολογίου